Companii

Mercedes-Benz crede în maşina electrică: Estimăm că vom livra aproximativ 20 de unităţi anul viitor

Mercedes-Benz crede în maşina electrică: Estimăm că vom livra aproximativ 20 de unităţi anul viitor

Autor: Bogdan Alecu

08.10.2012, 22:00 239

Mercedes-Benz România are în plan comercializarea a 20 de automobile electrice odată cu lansarea modelului de oraş smart electric drive din ianuarie 2013. Ţinta de vânzări de "zeci de unităţi" vine în condiţiile în care pe piaţa locală s-au vândut oficial doar patru automobile electrice anul trecut, în timp ce anul acesta un singur model a fost înmatriculat, un Nissan Leaf, dar care a fost achiziţionat din Germania.

"Sunt şanse reale să atingem această cifră deoarece nu este o diferenţă majoră între un smart electric şi cel obişnuit. Avem deja firme care se interesează de achiziţia unui smart electric, sunt discuţii incipiente cu companii care se uită foarte atent la consumul de combustibil, la cheltuielile legate de mentenanţă, cu reparaţiile", a spus Valeriu Zaharia, director de vânzări şi marketing pentru Mercedes-Benz autoturisme în cadrul Mercedes-Benz România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO