Companii

Menatwork vine cu 10 mil. euro pentru un parc industrial

06.07.2009, 21:32 104

 

„Actualmente, detinem in proprietate 60.000 de metri patrati, iar pana la finele acestui an vizam achizitia a inca 40.000 de metri patrati. Pe masura ce terenurile sunt ame­najate, acestea devin «productive».(...) In perspectiva anului 2012, acest parc ar trebui sa fie operativ la capacitate maxima, gazduind viitoare incubatoare de afaceri si de productie, atat ale Menatwork, cat si ale noilor investitori", a afirmat Grafu.

Grupul Menatwork, detinut de un grup de oameni de afaceri italieni, cuprinde 22 de firme, cu activitati in cele mai importante sectoare din industria de constructii, respectiv productie (profiluri si structuri metalice, vopsele, pardoseli suprainaltate, plafoane me­talice, corpuri de ilu­minat, fire si plase de sarma), distributie si comert (materiale pentru constructii, echipamente termice si sisteme de iluminat, ceramice, sanitare, adezivi, parchet), asistenta tehnica specializata si lucrari de montaj si amenajari de interior.
Nucleul grupului, in care sunt concentrate 19 societati, este in Romania. Sediul central administrativ si baza de productie Menatwork sunt localizate in PopestiLeordeni, pe o suprafata de 120.000 de metri patrati. Menatwork este prezent si in Italia, Republica Moldova si Ungaria, cu cate o firma cu activitati comerciale.
Grafu a declarat ca in prima parte a acestui an randamentul afacerilor sa diminuat cu circa 20%, ritm care sar putea mentine pana la sfarsitul lui 2009, in contextul economic si financiar actual. Anul trecut, afacerile Menatwork au totalizat 100 milioane euro. In 2010, grupul vizeaza stagnarea la nivelul din acest an, intrun scenariu negativ, sau, in varianta optimista, revenirea la nivelul din 2008.
„Daca situatia actuala nu se va imbunatati, varianta pesimista pe care o estimam pentru 2010 este mentinerea functionala la nivelul anului 2009. In varianta optimista, pentru 2010, speram revenirea la nivelul atins in 2008. Cu toate neajunsurile provocate de criza financiara mondiala, de pe urma acestei perioade dificile putem extrage si cateva «tuse» pozitive, in ceea ce priveste intarirea cooperarilor, maximizarea atentiei si sudarea echipei", a afirmat Grafu.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO