Companii

Mega Image tatonează preluarea reţelei Angst, abia ieşite din franciza Carrefour

Mega Image tatonează preluarea reţelei Angst, abia...

Autor: Cristina Roşca

17.07.2014, 00:07 1505

Grupul belgian Mega Image, prezent pe piaţa locală cu o reţea de peste 300 de magazine, poartă negocieri cu antreprenorul român Sorin Minea şi cu familia Angst din Elveţia pentru a prelua cele 22 de magazine Angst, potrivit mai multor surse din piaţă.

Mutarea vine la doar două luni după ce Angst a ieşit de sub franciza Carrefour, pentru a se concentra pe „ce ştim să fa­cem cel mai bine: producţia şi comerţul de carne şi mezeluri“.

Sorin Minea, acţionarul Angst, neagă informaţiile pri­vind vânzarea, afirmând că în momentul când va semna un con­tract va face publică informaţia. Reprezentanţii Mega Image nu au răspuns până la închiderea ediţiei solicitării ZF pri­vind confirmarea preluării sau încheierii unui parte­neriat cu magazinele Angst.

WikiZF: Profilul companiei Mega Image

Pentru Mega Image aceasta nu ar fi prima preluare de magazine locale, o parte dintre magazinele Luca şi Gulliver devenind în ultimii ani Mega Image sau Shop&Go.

Compania Angst Ro, care administra până la finalul lui 2013 atât operaţiunile de retail, cât şi pe cele de producţie ale Angst, a obţinut anul trecut afaceri de 163,6 mil. lei (37 mil. euro), cu aproape 12% sub nivelul din 2012. Compania şi-a înjumătăţit însă pierderile la 3,3 mil. lei (700.000 de euro). Mega Image a avut afaceri de peste jumătate de miliard de euro anul trecut.

WikiZF: Profilul companiei Carrefour

În prezent, mai mulţi jucători din piaţa de retail îşi analizează situaţia actuală pentru a stabili dacă mai continuă expansiunea, dacă se opresc sau dacă vând operaţiunile din România, având în vedere că nu toate reţelele marjă de profit satisfăcătoare pentru acţionari, şi nici o cotă de piaţă suficient de mare pentru a avea o şansă la o poziţie de top.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO