Companii

Mega Image: Peste 100 dintre cele 870 de magazine din reţea au case de marcat self-checkout. În 90 dintre ele această tehnologie a fost implementată anul trecut

Reprezentanţii Mega Image spun că într-un magazin unde sunt implementate astfel de sisteme, în medie patru din zece case sunt de tip self scan.

Reprezentanţii Mega Image spun că într-un magazin unde sunt implementate astfel de sisteme, în medie patru din zece case sunt de tip self scan.

Autor: Cristina Roşca

05.05.2021, 17:00 991

♦ Retailerul olandezo-belgian este activ pe piaţa magazinelor mici, supermarketuri şi unităţi de proximitate modernă ♦ Primele case de marcat de tip self scan, unde clientul îşi scanează singur produsele şi tot el plăteşte, au fost implementate în 2019.

Reprezentanţii reţelei de ma­ga­zine Mega Image spun că retailul este o industrie dinamică şi com­peti­tivă, motiv pentru care an de an apar schimbări atât în magazine, acestea fiind vizibile cu ochiul liber, cât şi în back-office, în cazul proceselor care nu sunt percepute neapărat de către consumator.

O astfel de schimbare relativ re­cen­tă este apariţia caselor de marcat de tip self-checkout unde clientul îşi scanează singur produsele şi tot el plă­teşte. Oficialii lanţului de maga­zi­ne nu exclud ca pe viitor să existe doar astfel de sisteme, ceea ce ar schim­ba într-o mare măsură organi­gra­mele în retail dat fiind că circa 80% dintre angajaţi sunt lucrători co­merciali sau casieri. Doar Mega Image are circa 9.000 de salariaţi con­form celor mai recente date publice.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO