Companii

Mega Image, despre modelul logistic cu depozitele în proprietate: Ne-a oferit o mai mare flexibilitate până acum. În cazul unei extinderi, vom evalua ambele opţiuni, chirie şi proprietate

Mega Image, despre modelul logistic cu depozitele în...

Autor: Cristina Roşca

11.08.2023, 20:00 823

♦ Lanţul de supermarketuri şi magazine de proximitate Mega Image are depozite proprii în Ştefăneştii de Jos (Ilfov), Popeşti-Leordeni (Ilfov) şi Chitila (Ilfov), acesta din urmă fiind dedicat online-ului.

Retailerul Mega Image, care operează circa 1.000 de magazine sub brandul cu acelaşi nume şi sub marca Shop&Go, are în plan pentru acest an instalarea a 4.000 de panouri solare pe depozitul central din Ştefăneştii de Jos, panouri ce vor furniza energie electrică verde pentru consumul zilnic al centrului logistic. Oficialii companiei nu comunică însă care va fi valoarea investiţiei sau capacitatea instalată a acestor panouri. Totuşi, retailerul a fost unul dintre primii care au pariat pe energie verde, inclusiv în magazine.

Olandezii-belgienii de la Mega Image sunt printre cei mai extinşi jucători din comerţului modern local, reţeaua fiind „alimentată“ din trei depozite proprii – două dedicate offline-ului şi unu online-ului -, plus altele ale furnizorilor, cu o suprafaţă totală de 150.000 mp.

„Avem două depozite centrale în proximitatea Bucureştiului, unu amplasat în zona de nord, în Ştefăneştii de Jos (cu o suprafaţă iniţială de 35.000 mp, extinsă la 39.700 mp), iar cel de-al doilea localizat în zona de sud a Capitalei, în Popeşti Leordeni (cu o suprafaţă de 36.000 mp). Acestora li se adaugă numeroase depozite de tranzit aflate în reşedinţele de judeţ unde suntem prezenţi cu un număr semnificativ de magazine, operate de  furnizori, dar şi un depozit în Chitila de aproximativ 5.000 mp, care deserveşte supermarketul online“, spun oficialii companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO