Companii

Medlife vrea să majoreze facilitatea de credit contractată de la BCR şi alte bănci la 110 milioane euro şi să răscumpere 1,7 mil.acţiuni pentru a le oferi conducerii şi unor angajaţi

Medlife vrea să majoreze facilitatea de credit...

Autor: Roxana Rosu

23.03.2020, 09:38 265

Medlife vrea să majoreze pragul maxim al facilităţii de credit care va fi contractată de la BCR şi alte bănci, la 110  milioane euro, de la 90 milioane euro, şi să prelungească durata de rambursare a acesteia, propunere care va fi discutată la adunarea generală a acţionarilor din 23 aprilie.

Astfel, Consiliul de Administraţie va ”negocia cu Banca Comerciala Romana S.A, in calitate de Agent si Imprumutator, precum si cu alte entitati care vor participa la finantare impreuna cu Banca Comerciala Romana S.A., termenii si conditiile majorarii limitei de credit acordate in baza Contractului de facilitate de Credit Sindicalizat incheiat la data de 24 Septembrie 2019, intre Med Life S.A., Bahtco Invest S.A., Accipiens S.A., Policlinica De Diagnostic Rapid S.A., Clinica Polisano S.R.L., Dent Estet Clinic S.A., Genesys Medical Clinic S.R.L., Centrul Medical Sama S.A., Valdi Medica S.R.L., in calitate de Imprumutati, pana la un prag maximal de 110 Milioane Euro, prelungirea duratei de rambursare ale facilitatilor existente, rearanjarea termenelor si conditiilor aferente, modificarea garantiilor”, se arată în convocatorul AGA.

De asemenea, compania vrea să răscumpere 1,77 milioane acţiuni proprii, la un preţ cuprins între 10 lei şi 50 de lei, care vor fi oferite foştilor sau actualilor membri ai conducerii sau foştilor sau actualilor angajaţi ai unora dintre filialele Medlife.

Medlife are o capitalizare de 620 milioane lei, valoarea acţiunilor companiei scăzând cu 16% de la începutul anului, după tranzacţii de 39,6 milioane lei la BVB.

Grupul MedLife a raportat pentru anul 2019 un profit net de 20,8 milioane lei, în creştere cu 24,6% faţă de rezultatul net din anul precedent, şi afaceri de 967,3 milioane lei, mai mari cu 21,2%, potrivit calculelor ZF pe baza raportului financiar preliminar.

Compania este deţinută în proporţie de 16,5% de Mihail Marcu, fondator, CEO şi preşedintele CA al MedLife, în timp ce Mihaela Gabriela Cristescu are o participaţie de 14%, iar Nicolae Marcu are un pachet de 11% din numărul de acţiuni.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO