Companii

MedLife discută preluarea lanţului de şapte clinici stomatologice DentEstet

Oana Taban, antreprenorul din spatele DentEstet

Oana Taban, antreprenorul din spatele DentEstet

Autor: Cristina Roşca

14.04.2016, 00:07 1127

MedLife, liderul pieţei locale de servicii medicale private, negociază preluarea clinicilor stomatologice DentEstet, potrivit surselor ZF.

Discuţiile sunt într-un stadiu avansat, potrivit aceloraşi surse. Până la închiderea ediţiei reprezentanţii celor două părţi nu au comentat informaţia.

Această achiziţie ar face parte dintr-un plan mai amplu al MedLife de a cum­păra în acest an mai mulţi jucători, ofi­cia­lii companiei anuntând că au pe listă achi­ziţia de companii cu o cifră de afa­ceri de peste 20 mil. euro până la fi­na­lul anu­lui. Doar în ultimul an MedLife a fă­cut deja o serie de preluări, precum Dia­med Center (un operator medical cu pre­zenţă în Bucureşti, Brăila, Tecuci şi Foc­şani), Stem Cells Bank (Timişoara) sau centrul de imagistică Prima Medical (Craiova).

Până acum MedLife nu a făcut nicio achiziţie pe segmentul stomato­lo­gic, segment de piaţă unde com­pa­nia deja este prezentă cu brandul Dentalife. Sub acest brand compania deţine o unitate în zona Unirii, unde deţine şi una dintre principalele sale clinici.

Grupul de clinici DentEstet - şase unităţi în Bucureşti şi una în Timişoara - a depăşit anul trecut cifra de afaceri de 5,5 milioane de euro, ceea ce înseamnă o creştere de 20% faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior. DentEstet este un business antreprenorial, controlat de Oana Taban şi Nicu Hagivreta, potrivit ultimelor date ale ZF.  Operatorul de servicii medicale MedLife a avut în 2014 afaceri de 80 mil. euro, fiind liderul pieţei de profil. Acţionarul majoritar al companiei este familia Marcu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO