Companii

Medlife deschide săptămâna viitoare al doilea laborator de testare pentru depistarea cazurilor de COVID19, la Sfântu Gheorghe, şi vrea să aibă un al treilea punct, la Timişoara, în viitorul apropiat

Medlife deschide săptămâna viitoare al doilea...

Autor: Roxana Rosu

10.04.2020, 12:44 1440

 

Compania de servicii medicale Medlife va deschide la începutul săptămânii viitoare cel de al doilea laborator propriu, Real Time PCR, pentru depistarea infecţiei cu COVID-19, la Sfântu Gheorghe, ceea ce va contribui la creşterea capacităţii de procesare în centrul ţării, şi vrea să aibă un punct similar şi la Timişoara.

Noul laborator va procesa într-o primă etapă cca 100 de teste pe zi, urmând să ajungă gradual la 200 de teste pe zi, această capacitate fiind dependentă de extinderea personalului specializat din laborator.

“Laboratorul  ne va ajuta să creştem capacitatea de procesare a testelor în Judeţul Covasna şi să venim şi în sprijinul judeţelor din proximitate: Braşov, Sibiu, Prahova sau Vrancea. Testele sunt achiziţionate în regim independent şi sunt procesate la cererea autorităţilor şi în regim intern pentru cadrele medicale ce asigură triajul şi intră în sala de operaţii, dar şi pentru pacienţii vulnerabili, cu grad de risc crescut la noul coronavirus” a declarat Mihai Marcu, Preşedinte şi CEO al MedLife Group.

În perioada imediat următoare compania are în plan să deschidă al treilea laborator Real Time PCR, la Timişoara. Compania are un laborator de acest tip şi în Bucureşti.

“Vestul ţării este al treilea focar la nivel naţional după Suceava şi Bucureşti iar numărul de cazuri va continua să crească constant în această zonă şi datorită punctelor de intrare în ţară pentru românii care vin din ţările vestice cele mai afectate. Pentru a veni în sprijinul comunităţii locale şi al autorităţilor, facem demersuri în regim de urgenţă pentru a deschide al treilea laborator Real Time PCR de testare COVID 19. Acesta va procesa iniţial cca 150 de teste pe zi, urmând să atingă gradual până la 300 de teste pe zi.”

La nivelul companiei, Medlife a testat preventiv cadrele medicale pentru a evita pe cât este posibil o eventuală contaminare mai ales în context asimptomatic

”Vom continua să testăm preventiv. Am extins deja testarea în rândul gravidelor care vin să nască în una din maternităţile noastre şi vom testa şi pacienţii oncologici care vin în unităţile noastre pentru chimioterapie sau radioterapie pentru a-i protej. În paralel, vom continua să procesăm teste la solicitarea autorităţilor. Excludem testarea la cerere sau pe bază de programare.” a mai spus Mihai Marcu.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO