Companii

MedLife a trecut pragul de 330 mil. euro cifră de afaceri pro-forma în 2021, plus 51%

 MedLife a trecut pragul de 330 mil. euro cifră de...

Autor: Georgiana Mihalache

25.02.2022, 10:37 140

​Operatorul privat de sănătate MedLife a raportat o cifră de afaceri pro-forma consolidateă de 332 mil. euro în 2021, în creştere cu 51% faţă de anul anterior şi anunţă că are planuri de achiziţii şi dezvoltare de 120 mil. euro, potrivit raportului companiei publicat pe site-ul bursei de la Bucureşti.

Profitul net al companiei aproape s-a dublat în perioada menţionată până la 123 mil. lei, în creştere cu 93%.

„În prezent, avem discuţii în stadii avansate pentru 3 tranzacţii de dimensiuni medii şi mari şi alte 5 mici şi sperăm să le finalizăm până la finalul anului. De altfel, bugetul de investiţii planificat pentru perioada următoare este de 100-120 milioane de euro, iar aproximativ 50-70 milioane de euro intenţionăm să-i alocăm pentru tranzacţii în România şi în ţările din regiune.”, a spus Mihai Marcu, preşedinte şi CEO MedLife.

Divizia de clinici a MedLife a adus cea mai mare parte la cifra de afaceri, cu peste 400 mil. lei în 2021, în creştere cu 100 mil. lei faşă de anul anterior. Segmentele de spitale şi de laboratoare au adus de asemenea o contribuţie importantă la business.

Investiţiile din anul trecut au ajuns la 30 mil. euro, grupul consolidându-şi prezenţa în mai multe arii medicale, precum radioterapia şi oncologia.

  Recent, MedLife a primit undă verde din partea Consiliului Concurenţei pentru achiziţia a 50% din acţiunile Neolife România, cea mai mare tranzacţie derulată de companie anul trecut.

Programul de dezvoltare şi extindere planificat pentru 2022 urmează traseul Cluj-Napoca, Timişoara, Constanţa, deschideri de noi clinici în Muntenia şi Transilvania.

În 2022 este planificată finalizarea primei etape a MedLife Park, ceea ce va aduce inaugurarea unei noi clinici, dar şi extinderea laboratorului de biologie moleculară şi anatomie patologică.

Medlife SA, companie listată la bursa din Bucureşti, are o capitalizare de 2,8 miliarde lei, principalii acţionari fiind Mihai Marcu, cu 15,4%, Mihaela Cristescu, cu 14%, Nicolae Marcu, 10,5%, şi Fondul de Pensii NN, 12,8%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO