Companii

MedLife a semnat un contract pentru preluarea integrală a Spitalului OncoCard Braşov, negocierile fiind iniţiate în 2019, dar amânate în contextul pandemiei

MedLife a semnat un contract pentru preluarea integrală...

Autor: Roxana Rosu

11.11.2021, 14:05 297

Grupul MedLife a semnat un contract pentru achiziţia Spitalului OncoCard Braşov, unul dintre cele mai importante centre de diagnostic şi tratament oncologic din România, discuţiile pentru preluarea spitalului fiind iniţiate încă de la finalul anului 2019, însă au fost amânate în contextul pandemiei de COVID-19 şi reluate anul acesta.

Tranzacţia de preluare a Spitalului OncoCard este derulată de către Policilnica de Diagnostic Rapid, prima companie preluată de către Grupul MedLife ca urmare a unui proces de achiziţie.

“De mai bine de zece ani aducem alături de noi medici antreprenori din întreaga ţară pentru a dezvolta capitalul românesc. Astăzi, dincolo de faptul că am reuşit să dezvoltăm cea mai mare comunitate de antreprenori români din sectorul medical privat, asistăm şi la o replicare a strategiei noastre de achiziţii la nivelul companiilor integrate în grup. Şi suntem foarte mândri de ceea ce am reuşit să construim. Este dovada faptului că strategia pe care am urmat-o, aceea de a păstra managementul fondator, de a merge împreună şi de a creşte accelerat, a fost una câştigătoare. Şi avem convingerea că vom putea replica acest model şi la nivel regional” a declarat Mihai Marcu, Preşedinte & CEO al Grupului MedLife.

Înfiinţat în 2012, Spitalul OncoCard include ambulatoriu de specialitate, secţie de chirurgie oncologică, departamentele de hematologie, radioterapie şi imagistică medicală, dar şi un laborator propriu, utilizat intern pentru pacienţii internaţi. De asemenea, OncoCard dispune de tehnologie de ultimă generaţie care permite realizarea de investigaţii imagistice de înaltă precizie, inclusiv PET/CT şi scintigrafii, şi tratamente ţintite de tip IMRT, RapidArc sau radioterapie convenţională tridimensională.

De la deschidere şi până la momentul actual au fost facute investiţii în valoare de 24 de milioane de euro în Spitalul OncoCard. În 2020, compania a înregistrat o cifră de afaceri consolidată în valoare de 56,4 milioane de lei, în creştere cu 21% faţă de anul 2019.

“Misiunea noastră este de a fi în slujba permanentă a pacienţilor şi de a furniza servicii medicale la cel mai înalt nivel de performanţă, astfel încât să reuşim să insuflăm acestora încredere, curaj, dorinţa de a lupta, de a învinge boala şi de a reda încredarea în viaţă. Încă de la primele discuţii cu MedLife, am ştiut că şi obiectivul lor este acelaşi, de aceea am avut încredere în acest parteneriat şi l-am dus mai departe. În fiecare zi ne propunem să devenim etalon al calităţii la nivelul serviciilor medicale pe care le oferim, iar alături de MedLife vom continua acest drum, ajungând la tot mai mulţi pacienţi care au nevoie de noi”, a declarat Raluca Butuza, proprietarul acţiunilor OncoCard Brasov.

Tranzacţia urmează să fie analizată de Consiliul Concurenţei. Odată aprobată, aceasta poate deveni a doua cea mai importantă tranzacţie a grupului MedLife din 2021, după aprobarea Neolife.

Medlife a anunţat că are în derulare încă 2-3 tranzacţii de M&A.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO