Companii

Medlife a încheiat primele nouă luni cu afaceri de 770 mil.lei, în creştere cu 8,4%, şi un profit net de 44 mil.lei

Medlife a încheiat primele nouă luni cu afaceri de 770...

Autor: Roxana Rosu

13.11.2020, 10:16 172

Compania de servicii medicale Medlife a încheiat primele nouă luni ale anului cu afaceri de 770 milioane lei, în creştere cu 8,4%, în timp ce profitul net s-a majorat la 44 milioane lei, de la 19 milioane lei în perioada similară din 2019, avansul reprezentând translatarea creşterii profitului operaţional în rezultatul net, arată raportul financiar al companiei.

Profitul operaţional a inregistrat o creştere de 74,6%, la 76,5 milioane lei.

“In ciuda pandemiei, flexibilitatea si inventivitatea echipei de management si capacitatea de adaptare rapida la noi servicii, precum si mixul de activitati medicale sustinute in zonele de spitale, clinci, corporate, farma si stomatologie, ne-au dus la un un rezultat financiar bun si ne bucura sa vedem ca eforturile noastre de anul acesta se traduc atat in sprijinul oferit populatiei cat si in grafice de performanta economica. Aceste rezultate ne ofera o perspectiva excelenta pentru perioada de recuperare economica si sociala dificila de dupa pandemie si pana la finalul acesteia. Atitudinea proactiva si masurile preventive luate in avans, ne-au ajutat foarte mult sa avem control asupra situatiei, sa ne protejam pacientii si personalul si sa ne gandim la perioada care urmeaza sa vina. Cifrele arata bine, ne turam din nou motoarele, structuram planuri noi de business, reactivam programul de achizitii si nu in ultimul rand, dezvoltam proiecte noi ce tin de tehnologizare si cercetare”, a declarat Mihai Marcu, preşedinte şi CEO MedLife Group.

Din veniturile totale, cea mai mare pondere o au vânzările raportate de clinici,
29% din total (225 mil.lei), urmate de spitale, cu 23.6%, şi vânzările corporate, cu 18.6%, în timp ce laboratoarele au generat 17% din venituri.

 “Chiar daca pandemia va continua, acum eforturile noastre, ale tuturor, capata si mai multa putere, odata cu anuntarea primului vaccin anti-COVID. Vom fi in linia intai in continuare, exprimandu-ne deja disponibilitatea catre Ministerul Sanatatii pentru a facilita distribuirea vaccinului si implicit accesul la  vaccinare in randul populatiei, in masura in care se va considera necesar, prin reteau noastra de peste 150 de centre de recoltare distribuite la nivel national. In paralel, ne dorim sa continuam investitiile, sa ne extindem, avand la dispozitie noua majorare a creditului, in valoare de 20 milioane euro, la care se adauga lichiditati importante generate de diviziile noastre de business, fonduri ce vor fi folosite pentru dezvoltarea mai multor proiecte privind recuperarea pacientilor post COVID-19, si nu numai. In plus, avem activ programul de achizitii si analizam, in prezent, oportunitatea unirii fortelor cu  mai multi jucatori inclusiv din zona farma care, credem noi ca va avea un aport important la revenirea economica si mentinerea sanatatii populatiei in anii care urmeaza. De asemenea, ne indreptam atentia si spre proiecte ce tin de zona de preventie, cercetare  si digitalizare” a mai spus Mihai Marcu, Presedinte si CEO MedLife Group.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO