Companii

Medicul Silviu Predoi, acţionar al spitalului Wellborn din Capitală: Un sistem unde medicul colaborator vine la privat după programul de la stat nu este corect pentru pacient, este chiar periculos

Silviu Predoi este medic primar obstetrică-ginecologie

Silviu Predoi este medic primar obstetrică-ginecologie

Autor: Mirabela Tiron

15.10.2021, 09:30 936

Numărul medicilor din sistemul de stat care colaborează şi cu clinicile şi spitalele private nu este cunoscut, însă cei mai mulţi medici din spitalele de stat oferă consultaţii la privat după ce termină programul la stat.

Compania Promed Sys­tem, care operează spi­ta­lul Wellborn din Ca­pi­­ta­lă, specializat în fer­ti­lizare in vitro şi care a preluat în 2016 un spital privat (Dynamic Medical din zona Militari a Capitalei), estimează afaceri de 7 mi­lioane de euro în acest an pe fondul creşterii cererii pentru serviciile medicale oferite.

„Am ajuns în total la 130 de an­ga­jaţi, din care 30% sunt medici per­manenţi. Căutăm să avem doar me­dici permanenţi (full time) în echipele me­dicale. Cred că sistemul medical care a reuşit să creeze echipe me­dicale proprii va rezista. Acest sistem unde medicul colaborator vine la privat după programul de la stat nu este corect pentru pacient, este chiar periculos“, a declarat Silviu Predoi, care a pus alături de medicul Natalia Predoi bazele businessului Promed System. Silviu Predoi este medic pri­mar obstetrică-ginecologie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO