Companii

Medicover a preluat spitalul Pelican din Oradea pentru 23 mil. euro şi se uită în continuare după achiziţii

Adrian Peake, managerul general al Medicover România

Adrian Peake, managerul general al Medicover România

Autor: Georgiana Mihalache

16.05.2018, 00:07 1668

Medicover, al treilea jucător din piaţa de servicii medicale private, a achiziţionat într-o tranzacţie de 23 mil. euro spitalul Pelican din Oradea, o unitate de 130 de paturi, fondată în urmă cu 26 de ani de o echipă de medici chirurgi.

Suedezii de la Medicover au intrat în acţionariatul spitalului Pelican cu 80% din acţiuni şi aşteaptă undă verde de la Concurenţă pentru a încheia  tranzacţia.  „Sun­tem dedicaţi în a creşte compania în ritm rapid atât or­ganic, cât şi prin intermediul achiziţiilor. Achiziţia spita­lului Pelican reprezintă un pas decisiv în această direcţie. Vom continua să analizăm alte oportunităţi care răspund obiectivelor noastre strategice“, a spus pentru ZF Adrian Peake, managerul general al Medicover România.

Pelican Impex, compania care deţine spitalul Pelican din Oradea, a raportat pentru anul 2017 venituri totale de 15 milioane de euro (69,4 mil. lei), în creştere cu 60% faţă de 2016, când a raportat afaceri de 43 mil. lei.

În 2016 a avut un profit de 7 milioane de lei şi 234 de angajaţi.

Compania nu a comunicat profitul net pe 2017, dar a spus că rezultatul EBITDA a fost de 3,7 milioane de euro. Acţionarii spitalului din Oradea sunt Adrian şi Teodor Maghiar şi Ovidiu Cacuci.

Piaţa de servicii medicale private este concentrată la vârf, iar în ultimii ani a avut o evoluţie constantă, ajun­gând la o valoare de 7 miliarde de lei, potrivit datelor ZF.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO