Companii

#MediciLive ZF AUDIO Special: SFATURI PRACTICE PENTRU CEI CARE LUCREAZĂ DE ACASĂ. Urmăriţi joi, 16 aprilie 2020, ora 13.00 o emisiune LIVE cu dr. Nicolae Panduru, medic diabet, nutriţie şi boli metabolice în cadrul MedLife

#MediciLive ZF AUDIO Special: SFATURI PRACTICE PENTRU CEI...
14.04.2020, 16:45 508

În emisiunea MediciLive ZF AUDIO Special: SFATURI PRACTICE PENTRU CEI CARE LUCREAZĂ DE ACASĂ de joi, 16 aprilie 2020, ora 13.00, vom discuta împreună cu dr. Nicolae Panduru, medic diabet, nutriţie şi boli metabolice în cadrul MedLife, despre importanţa alimentaţiei şi ce schimbări ar trebui aduse în dietă într-o perioadă cu o activitate fizică redusă.

Vom afla răspunsuri la întrebările:

Ce influenţă are statul acasă asupra regimului alimentar?    

Ce ar trebui să conţină un regim alimentar sănătos şi cum îl putem adapta la condiţiile actuale?

Este nevoie să facem modificări în alimentaţie având în vedere că stăm acasă, iar partea de mişcare poate fi infimă sau chiar poate lipsi?

Ce ar trebui să mâncăm? Care sunt produsele care nu ar trebui să lipsească din alimentaţia zilnică? În cazul copiilor, ce alimente ar trebui aceştia să consume zilnic?

În ce cantităţi ar trebui consumate aceste alimente?

Ar trebui să respecte angajaţii programul de masă pe care îl aveau şi la serviciu? Se aplică şi în cazul copiilor cu programul pe care îl aveau înainte de starea de urgenţă?

Este ciocolata un prieten pentru psihicul nostru în aceasta perioada?

Sunt indicate suplimentele alimentare în această perioadă? – vitamine, proteine etc

Cum putem să gestionăm proviziile? Pentru că atunci când stai acasă ai tendinţa să mănânci mai mult. Ce sfaturi aveţi pentru persoanele care se abţin cu greu, în această perioadă, de la a ronţăi între mese mai mult decât de obicei?

Pentru persoanele care nu ştiu să gătească şi se împotmolesc la sandviş-uri sau mancare semipreparată. Ce opţiuni ar fi ca ei să mănânce mai sănătos?

Cât de des să apelăm la comenzile de mâncare?


Emisiunea # MediciLive este parte a demersului MedLife – Izolaţi, dar împreună, realizat alături de Ziarul Financiar. Susţinut de medici şi specialişti, demersul este menit să informeze corect şi să ofere suport medical şi emoţional celor care au nevoie. #izolatidarimpreuna vorbeşte despre solidaritate şi despre cum putem acţiona responsabil în tot acest timp: prin izolare, prin informare corectă şi prin dedicare, cu empatie şi căldură, putem depăşi acest impas.

Împreună facem ca adaptarea la aceste noi condiţii să fie mai uşoară. Să scăpăm de incertitudini, să fim responsabili şi rezilienţi în faţa provocării cu care ne confruntăm. Învăţăm să fim uniţi, prezenţi unii pentru ceilalţi, chiar dacă o facem de la distanţă, să ne protejăm pe noi, dar şi pe cei care au cea mai mare nevoie. Pentru că în noi stă puterea de a schimba traiectoria acestei perioade şi pentru că fiecare dintre noi poate face diferenţa. Dacă crezi că acest articol poate să fie şi altora de ajutor, te rugăm să îl dai mai departe.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO