Companii

Medicii încep din iunie să prescrie electronic. Cardul de sănătate va fi distribuit din august

Medicii încep din iunie să prescrie electronic. Cardul de sănătate va fi distribuit din august

Autor: Ioana David

21.03.2012, 14:31 851

Reţeta electronică va începe să fie folosită de către medici din luna iunie, iar o perioada va funcţiona simultan cu reţeta clasică. Cardul de sănătate, al doilea proiect important din domeniul sănătăţii din 2012, va fi distribuit din luna august, iar un proiect - pilot va fi implementat în noiembrie într-un judeţ ce urmează să fie selectat.

"Medicul va prescrie în calculator reţetele iar pacientul va merge la farmacie care va verifica prescripţia în sistem şi va elibera medicamentele", a spus Lucian Duţă, preşedintele CNAS într-o conferinţa de presă.

Totodată, medicii prescriptori vor elibera şi o reţetă tipărită cu un cod de bare şi de fapt acesta este documentul cu care pacienţii se vor prezenta la farmacie.

După demararea acestui proiect, autorităţile vor începe şi distribuirea cardului de sănătate din luna august. Iniţial, va exista un proiect - pilot, iar judeţul în care va fi implementat urmează să fie anunţat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO