Companii

Mechel: 142 mil. euro pe Ductil Steel Buzau

09.04.2008, 19:51 102

Grupul rus Mechel, cu activitati in minerit si siderurgie, a confirmat achizitia Ductil Steel Buzau, unul dintre cei mai importanti jucatori din piata siderurgica romaneasca, de catre Mechel International Holdings, filiala elvetiana a grupului, pentru 142 de milioane de euro.
Desi tranzactia a fost finalizata din noiembrie anul trecut, reprezentantii grupului rus nu au facut nicio declaratie in legatura cu aceasta preluare pana la inceputul acestei saptamani cand Consiliul Concurentei a aprobat realizarea tranzactiei. "Integrarea unitatilor de productie si marketing ale Ductil Steel va permite grupului Mechel continuarea dezvoltarii pe segmentul siderurgic, in special in Romania si in Europa de Est, si va contribui la economia Romaniei, unde opereaza in prezent alte doua filiale, Mechel Targoviste si Mechel Campia Turzii", a declarat Vladimir Polin, directorul executiv al grupului rus Mechel.
In pretul de 142 de mil. euro sunt incluse si 180.000 de actiuni ordinare ale companiei Lakewind Limited, fostul proprietar al Ductil Steel.
Cele doua filiale locale ale grupului rus au incheiat anul trecut cu afaceri de peste 383 de milioane de euro pe plan local. Ductil Steel, activ pe piata produselor lungi si trase din otel carbon si slab aliat, detine doua centre de productie pe piata locala, Ductil Steel Buzau si combinatul Otelul Rosu. Acestea au rulat in urma cu doi ani afaceri de peste 140 de milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO