Companii

Mec-Diesel SEE se extinde

LOGISTICA

Mec Diesel a vândut piese de schimb pentru vehicule comerciale de 17 mil. euro în 2020. „Pentru anul 2021 compania estimează o creştere cu 10% a cifrei de afaceri dacă mediul economic va fi unul stabil.“

Mec Diesel a vândut piese de schimb pentru vehicule comerciale de 17 mil. euro în 2020. „Pentru anul 2021 compania estimează o creştere cu 10% a cifrei de afaceri dacă mediul economic va fi unul stabil.“

Autor: Bogdan Alecu

03.06.2021, 09:11 90

Compania Opet Lubricants colaborează cu Mec-Diesel SEE, unul dintre cei mai importanţi furnizori de piese de schimb din România.

Mec Diesel, furnizor de piese de schimb din România, a încheiat anul 2020 cu vânzări de aproximativ 17 mil. euro, în creştere de la 14,8 mil. euro în 2019, potrivit datelor companiei.

„Pentru anul 2021 compania estimează o creştere cu 10% a cifrei de afaceri dacă mediul economic va fi unul stabil. Am reuşit să atingem obiectivele pe care ni le-am propus, cifra de afaceri obţinută în 2020 fiind cu 14% mai mare faţă de anul precedent“, a spus Monica Dan, general manager la Mec Diesel.

Mec Diesel a înregistrat cele mai mari vânzări ale anului 2020 la categoria motoare complete şi piese de motor, lubrifianţi, pneumatică şi transmisii şi, de asemenea, la componente precum elemente ale sistemelor de frânare şi suspensie, role şi curele etc.

Din portofoliul de clienţi al Mec Diesel fac parte companii care deţin flote de camioane de peste 18 tone (acestea reprezentând 57% din totalul vânzărilor), service-uri autorizate (18%), distribuitori locali sau naţionali (15%) şi companii care deţin flote de vehicule uşoare de sub 16 tone (10%).

Conform datelor analizate de companie, piaţa auto va înregistra o creştere generală de cel puţin 7% - 10% pe toate segmentele, atât pentru autoturisme, cât şi pentru autovehicule comerciale uşoare sau grele. Compania mizează pe a doua jumătatea anului 2021, când vor fi în plină dezvoltare proiectele mari de investiţii şi programele de dezvoltare economică, astfel va exista o cerere crescută pentru piese de schimb pentru autovehicule comerciale.

„Avem în plan ca anul acesta să deschidem încă două noi puncte de lucru. Pentru a ţine pasul, intenţionăm să angajăm până la finalul anului încă 10 specialişti în domeniu. La ora actuală, echipa Mec Diesel include 94 de profesionişti, implicaţi atât în segmentul de vânzări, logistică şi consultanţă, cât şi în activitatea de pe teren. Cu această ocazie, vreau să le mulţumesc pentru devotament şi implicare, pentru că datorită lor am ajuns la performanţă“, a completat Monica Dan.

Mec Diesel este parte a MEC DIESEL Group Italia, care deţine reprezentanţe în România, Bulgaria şi Italia. În cele trei ţări lucrează în total  peste 330 de angajaţi. În anul 2020, la nivelul întregului grup s-a înregistrat o cifră de afaceri de 75 de milioane de euro.

MEC-DIESEL SEE a fost înfiinţată în 2016, experienţa echipei fiind de peste 20 de ani în domeniul automotive. MEC -DIESEL SEE este unul dintre cei mai importanţi furnizori de componente pentru motoare şi distribuţie de piese de schimb şi lubrifianţi pentru camioane, autobuze, vehicule uşoare, vehicule de construcţii sau agricultură pe piaţa din România. Cu o acoperire teritorială naţională în continuă dezvoltare,

MEC-DIESEL SEE are acum 13 birouri comerciale şi 13 depozite cu stocuri în cele mai importante oraşe ale ţării. Gama de produse este diversificată, cu peste 18.000 de repere unice în portofoliu, un stoc de piese de peste 5 milioane de euro în depozitul central de la Bucureşti şi acces imediat la stocul din Italia, în valoare de 30 milioane euro.

Reţeaua de distribuţie MEC-DIESEL SEE este prezentă în: Bucureşti, Voluntari, Ploieşti, Piteşti, Constanţa, Craiova, Galaţi, Iaşi, Oradea, Cluj, Arad, Sibiu,  Braşov.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO