Companii

Mazars: Investitorii globali continuă să tranzacţioneze, dar 90% din ei prezic scăderi de venituri până în 2021.”Experienţa noastră arată că tranzacţiile de calitate vor fi în continuare realizate”

Mazars: Investitorii globali continuă să...

Autor: Roxana Rosu

17.06.2020, 12:47 429

Majoritatea investitorilor globali continuă să tranzacţioneze, dar 90% dintre aceştia prezic scăderi de venituri până în 2021 şi spun că momentul ieşirii fondurilui din companiile din portofoliul va fi amânat, arată un sondaj realizat de Mazars Global Financial Advisory Services în rândul liderilor fondurilor de Private Equity şi al investitorilor din Europa, America şi Asia.

Contextul generat de COVID-19 a influenţat semnificativ piaţa de M&A, care înregistrează statistici în scădere şi tranzacţii tensionate. Există deja o încetinire a activităţii în numeroase industrii, precum HORECA şi ospitalitatea, dar şi transportul şi logistica, la polul opus fiind produsele alimentare şi băuturile, dar şi produsele farmaceutice, care au înregistrat o creştere semnificativă a vânzărilor.

Jumătate dintre participanţii la sondaj se aşteaptă la o scădere a veniturilor între 11- 25%, în timp ce aproape un sfert (22%) au optat pentru o scădere în intervalul 26% - 50%.

În ceea ce priveşte impactul asupra strategiei de exit a fondurilor, 79% dintre participanţi au declarat că momentul ieşirii din companiile din portofoliul lor va fi întârziat/ amânat. Acest fapt nu este deloc surprinzător, având în vedere că circa 90% dintre fonduri se aşteaptă la o scădere a veniturilor.

„Există un grad de optimism şi rezilienţă din partea comunităţii de Private Equity, chiar dacă provocările sunt pe măsură: reducerea numărului de tranzacţii, restricţiile generate de carantină îngreunează finalizarea acestora, întâlnirile fizice cu partenerii de afaceri sunt limitate, iar solicitările sunt diferite şi în creştere cu privire la gestionarea portofoliului de companii. Experienţa noastră arată că tranzacţiile de calitate vor fi în continuare realizate, iar acest lucru este confirmat în rezultatele sondajului nostru, cu 74% dintre respondenţi declarând că sunt activi şi caută noi oportunităţi.”, a menţionat Răzvan Butucaru, Partener, Financial Services & Advisory Leader, Mazars România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO