Companii

Maschio Gaspardo a devenit furnizorul agricultorilor italieni din Romania

23.01.2004, 00:00 43

Constructorul de utilaje agricole Maschio Gaspardo Romania a vandut pe primele noua luni ale anului trecut de 2 milioane de euro, fiind prezent direct pe piata incepand cu luna aprilie a anului trecut.
"Estimam pentru acest an vinzari de 4 milioane de euro atat pe piata interna cat si pe cea externa. Luand in considerare ca 2004 va fi al doilea an de activitate pentru Maschio Gaspardo Romania pare o previziune foarte ambitioasa, dar posibil de atins. Totul depinde de conditiile climatice intrucat economia agricola depinde mult de acest factor extern", a declarat Mirco Maschio, administratorul Maschio Gaspardo Romania. In 2002, Maschio a vandut pe piata romaneasca utilaje agricole in valoare de 100.000 de euro.
Constructorul italian de utilaje agricole a patruns pe piata romaneasca anul trecut in urma unei investitii de 2 milioane de euro intr-o capacitate de productie la Chisineu Cris in judetul Arad, avand, in prezent, 60 de angajati.
Maschio spune ca ii este imposibil sa precizeze care este cota actuala de piata a constructorului italian de utilaje agricole, dar ca acesta a devenit "furnizorul oficial" de masini agricole al investitorilor italieni din agricultura romaneasca. "Am inceput de curand sa lucram mult si cu marile societati romanesti printre care se numara Cerealcom Dolj  (care cultiva 30.000 ha), Agro Chirnogi Giurgiu (20.000 ha), Moara Carani Timis (10.000 ha)", spune Mirco.
Maschio Gaspardo Romania comercializeaza peste 100 de modele diverse de utilaje agricole dar s-a specializat in productia a trei modele: scarificatoare, combinatoare, tocatori si pentru ca are foarte multe comenzi intentioneaza sa-si mareasca capacitatea de productie prin construirea unei noi hale.
"Concurenta de pe aceasta piata cuprinde firme franceze, germane, austriece si italiene, care lucreaza cu importatori. Acestia din urma sunt mai interesati si specializati in tractoare si combine mai degraba decat in utilaje", sustine Mirco.
Grupul Maschio-Gaspardo este lider mondial in constructia de masini agricole, semanatori, grape rotative, freze si tocatori, cu patru unitati de productie  in Italia, filiale in Germania, Franta, Spania, Iordania, Turcia, SUA, si vanzari in alte 50 de tari.
stelian.negrea@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO