Companii

Marsh: Firmele au reevaluat radical estimările legate de durata impactului Covid asupra activităţii lor, dar sunt mai optimiste cu privire la rezultatele financiare din 2020 faţă de prognoza din aprilie

 Marsh: Firmele au reevaluat radical estimările legate...

Autor: Roxana Rosu

29.10.2020, 14:26 113

Impactul unei crize financiare determinate de COVID-19, al doilea val al pandemiei şi starea de sănătate a angajaţilor reprezintă primele trei categorii de riscuri la care expunerea resimţită de companiile din România a crescut, în perioada aprilie – septembrie 2020, potrivit unui studiu realizat de Marsh. 

Companiile au reevaluat radical durata impactului COVID-19 asupra activităţii lor. Astfel, dacă în luna aprilie 2020 aproape 30% dintre organizaţiile chestionate anticipau un impact al pandemiei care nu va dura mai mult de 7 luni, în septembrie, 70% dintre organizaţii anticipează că activitatea le va fi afectata cel puţin 7 luni.

Paradoxal, cu toate că anticipează o durată mai mare a impactului pandemiei, companiile par mult mai optimiste în legătură cu rezultatele financiare anticipate până la finalul acestui an. Dacă în luna aprilie, 72% dintre companii anticipau diminuarea rezultatelor financiare până la finalul anului, în septembrie procentajul s-a redus, doar 49% dintre companii anticipând scăderea sau stagnarea indicatorilor financiari până la finele anului.

Criza financiară (35,5%), Valul 2 al pandemiei (11,3%), îmbolnăvirea angajaţilor (12,9%) reprezintă principalele riscuri a căror expunere a crescut în ultimele lui.

Circa 40% dintre companii anticipează că se vor confrunta cu instabilitate financiară şi scăderi în vânzări din cauza efectelor COVID-19.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO