Companii

Marius Şandru, proprietarul Eurotex, un producător de textile din Iaşi: Probabil prima jumătate din 2021 va fi mai grea ca anul trecut, consumul de modă este foarte redus, dar sperăm la o revenire în semestrul doi

Antreprenori locali

Marius Şandru, proprietarul Eurotex

Marius Şandru, proprietarul Eurotex

Autor: Cristina Roşca

22.01.2021, 18:45 408

Compania Eurotex din Iaşi a avut în 2019, ultimul an pentru care există date publice, afaceri de 109 mil. lei, minus 5,8%, şi aproape 300 de salariaţi.

Pandemia de Covid-19 a dus la o scădere puternică a retailului de modă, declin care şi-a pus amprenta şi asupra producţiei de îmbrăcăminte, un domeniu unde România deţine o poziţie de forţă. Timpul îndelungat petrecut în case, limitarea libertăţii de mişcare, fenomenul work from home, precum şi faptul că magazinele de modă au fost închise timp de mai multe luni în perioada de lockdown au dus la o scădere abruptă a vânzărilor de haine.

Pentru a compensa această situaţie, o parte din producătorii locali de textile care depind de comenzile acestor retaileri s-au repliat rapid şi s-au orientat către zona de echipamente de protecţie, produse atât de căutate în pandemie. Este şi cazul companiei Eurotex din Iaşi.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO