Economia verde

Marian Pîrvu, Wetterbest: În urmă cu trei ani calculasem recuperarea investiţiei făcute în centrala fotovoltaică în 10 ani, dar la preţurile actuale la energie, recuperarea se va face în 5 ani

19.10.2021, 16:40 Autori: Alina-Elena Vasiliu , Roxana Rosu

♦ Wetterbest a investit 245.000 de euro în instalarea unei centrale fotovoltaice pe acoperişul fabricii din Băicoi.

Investiţia în centrala fotovol­taică instalată anul acesta a fost una rentabilă pentru producătorul de acoperişuri Wetterbest din judeţul Prahova, spune executivul care conduce compania, precizând că sunt în plan şi alte investiţii în direcţia sustenabilităţii la nivelul aceleiaşi firme.

„România are mulţi consumatori de energie - în industrie, logistică, transporturi. Şi fiecare ar trebui să îşi instaleze o centrală fotovoltaică pe acoperiş. În câteva luni poţi deveni din consumator producător sau prosumator. Aceste centrale montate de companii sunt o soluţie foarte bună şi este extrem de facil să intri pe această piaţă. Acum, preţul la energie nu ne afectează foarte mult costurile de producţie. În urmă cu trei ani calculasem recuperarea investiţiei în zece ani, dar la preţurile actuale recuperarea se va face în cinci ani“, a spus Marian Pârvu, directorul ge­neral al Wetterbest, în cadrul videoconferinţei Economia verde, dedi­cată energiei.

Wetterbest vrea să-şi reducă emisiile de carbon, iar un prim proiect finalizat în acest sens a fost dotarea unei hale din Băicoi, Prahova, acolo unde compania deţine unităţi de producţie, cu panouri solare. Întreaga investiţie, realizată alături de nemţii de la E.ON, s-a ridicat la 245.000 de euro şi asigură o treime din energia necesară companiei.

O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea

Raiffeisen Bank