Companii

Marian Andreev tatonează vânzarea Prutului Galaţi, una dintre cele mai mari cinci afaceri antreprenoriale din industria alimentară

Marian Andreev tatonează vânzarea Prutului Galaţi, una...

Autor: Florentina Niţu, Cristina Roşca

24.12.2021, 00:07 8694

Producătorul de ulei a fost în 2013 la un pas să fie preluat de gigantul Glencore.

Marian Andreev, unul dintre cei mai discreţi antreprenori locali, tatonează vânzarea producătorului de ulei Prutul Galaţi după aproape un deceniu de la ultimele negocieri, când a fost la un pas să bată palma cu Glencore, spun sursele din piaţă. Oficialii companiei neagă intenţia.

„Compania Prutul nu este de vânzare“, au spus repre­zentanţii companiei la solicitarea ZF.

Prutul este o companie care a obţinut în 2020, primul an de pandemie, afaceri de puţin sub 650 mil. lei, cu 5% mai mici ca în 2019. După nivelul businessului, producă­to­rul de ulei este una dintre cele mai mari 20 de companii din in­dus­tria alimentară şi a băuturilor din România. Pro­ducă­to­rul este totodată una dintre cele mai mari cinci afaceri antre­pre­noriale din sector. O eventuală vânzare a companiei vi­ne în contextul în care există mulţi bani în piaţă, iar indus­tria alimentară se află pe radarele atât ale investitorilor strategici, cât şi ale investitorilor financiari.

Pandemia de COVID-19 a adus acest sector şi mai mult în atenţia cumpărătorilor dat fiind că se vorbeşte tot mai des despre scurtarea lanţului de producţie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO