Companii

Maria Florea, compania de consultanţă imobiliară JLL: Au demarat închirierile de birouri subcontractate, însă doar pentru puţin peste 5.000 de metri pătraţi s-au găsit chiriaşi. Subînchirierea de birouri necesită noi operaţiuni de amenajare a spaţiului interior şi implicit reautorizarea acestuia, dar şi noi investiţii în infrastructura IT

Maria Florea, compania de consultanţă imobiliară JLL:...

Autor: Bogdan Alecu

07.12.2021, 16:45 149

Oferta de subînchiriere a birourilor în contextul muncii de acasă a crescut, însă doar o parte din spaţiul disponibil şi-a găsit un chiriaş.

„Pentru Bucureşti estimăm că este ofertat la subinchiriere în jur de 2% din stocul total sau crica 60.000-70.000 metri pătraţi. Nu este mult, dar nici puţin. Da, au început să se facă tranzacţii de subînchiriere încă de anul trecut. Anul acesta estimăm că au fost efectuate până acum tranzacţii de subinchiriere totalizând circa 5.200 metri pătraţi in Bucureşti“, a spus Maria Florea - key client director în cadrul companiei de consultanţă imobiliară JLL Romania.

De partea cealaltă, jucătorii din co-working spun că piaţa de subînchirieri ar ajunge spre 170.000 mp în prezent pe măsură ce companiile şi-au trimis an­gajaţii să lucreze de acasă pe fondul pan­demiei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO