Companii

Marco Hössl, şeful Kaufland România preia şi conducerea businessului din Cehia

Marco Hössl, şeful Kaufland România preia şi...

Autor: Cristina Roşca

18.10.2018, 00:07 1677

Marco Hössl, şeful Kaufland Ro­mânia şi Republica Moldova, a pre­luat şi conducerea afacerii din Cehia a gru­pului german, spun sursele din pia­ţă. El este astfel singurul exe­cu­tiv din grup care are în por­to­foliu mai mult de o piaţă.

Grupul ger­man avea în România cir­ca 120 de magazine şi afa­ceri de 2,2 mld. euro anul trecut, va­loa­re ce îl poziţio­nează pe pri­mul loc în comerţul local.

Pe piaţa locală re­tai­le­rul ger­man are mai pu­ţine magazine de­cât în Cehia sau Polo­nia, dar vân­ză­rile per unitate sunt mai mari deoarece pe celelalte pie­ţe con­cu­renţa este mai acerbă. Nemţii au în Cehia 130 de ma­ga­zine şi business de 2,2 mld. euro, con­form datelor ZF, fiind totodată lider de piaţă.

Numirea executivului la con­ducerea busi­nessului din Cehia vine în contex­tul în care nemţii sunt lider de pia­ţă şi în Cehia, dar grupul german Rewe îi „suflă în ceafă“, potrivit datelor oferite de compania de cercetare de piaţă IGD.

De altfel, anul trecut busi­nes­sul Kaufland în Cehia a scăzut uşor, pe când în România în 2017 cifra de afa­ceri a crescut cu circa 5%, potrivit ace­leiaşi surse. 

În mandatul lui Marco Hössl, în Româ­nia au fost deschise aproape 20 de magazine, iar nemţii au sărit de pra­gul de 10 miliarde de lei cifră de afaceri, pri­mul comerciant local care a depăşit acest nivel. Când a preluat businessul Kauf­land avea afaceri de 8 miliarde de lei (în 2014).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO