Companii

Manole Gheorghe şi Vasile Domente din Buzău îşi consolidează poziţia pe piaţa energiei verzi cu un nou proiect: investiţie de 38 milioane de euro, tot în Moldova. Cei doi antreprenori ajung astfel la un portofoliu de parcuri eoliene de 650 MW, cu o valoare de piaţă de peste 520 de milioane de euro

Manole Gheorghe şi Vasile Domente din Buzău îşi...

Autor: Roxana Petrescu

06.12.2021, 17:20 1260

♦ Cu acest nou proiect, cei doi antreprenori ajung la un portofoliu de parcuri eoliene de 650 MW cu o valoare de piaţă de peste 520 de milioane de euro. Manole Gheorghe şi Vasile Domente devin astfel unii dintre cei mai puternici dezvoltatori din noul val de energie verde, portofoliul lor fiind concetrat pe zona Moldovei, regiune cu un potenţial enorm pentru noile investiţii.

Compania Smart Power Genera­tion Beta, deţinută în proporţii egale de Manole Gheorghe şi Vasile Domente, a obţinut luna trecut avizul de racordare la reţea pentru un proiect eolian de 48 MW, în Galaţi. La preţurile actuale din piaţă, valoarea parcului, dacă va fi realizat, s-ar putea ridica la peste 38 de milioane de euro, potrivit estimărilor ZF. Potrivit date­lor disponibile pe site-ul Transelec­trica, operatorul sistemului na­ţio­nal de transport al energiei, investiţia ar urma să fie finalizată până în 2026.

Noul proiect completează un por­to­foliu amplu de investiţii în do­meniul energiei verzi în spatele cărora se află oamenii de afaceri Manole Gheorghe şi Vasile Domente. Astfel, numai în ul­ti­mul an cei doi au reuşit, în unele ca­zuri alături de alţi investitori, să ob­ţină avizele necesare pentru 650 MW în proiecte eoliene, ceea ce ar valora peste 520 de milioane de euro.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO