Companii

Manole Gheorghe şi Vasile Domente din Buzău devin unii dintre cei mai puternici dezvoltatori de eoliene, cu proiecte de 500 mil. euro. Ultima investiţie ţinteşte zona Moldovei

Manole Gheorghe şi Vasile Domente din Buzău devin unii...

Autor: Roxana Petrescu

21.09.2021, 18:20 10274

Manole Gheorghe şi Vasile Domente, unii dintre cei mai influenţi oameni de afaceri din Buzău, care deţin grupul Eximprod, îşi consolidează statutul de mari dezvoltatori de proiecte eoliene prin două noi parcuri. De data aceasta, proiectele ar putea fi dezvoltate în Botoşani, iar avizele de racordare sunt deja obţinute.

North Eolian Project şi South Eolian Project sunt companiile de proiecte eoliene cu cele mai recente avize tehnice de racordare la reţea obţinute, după cum arată infor­maţiile publice pe site-ul Transelec­trica, operatorul sistemului naţional de transport al energiei.

Astfel, North Eolian Project are în dezvoltare o investiţie de 46,9 MW, cu termen de punere în funcţiune 2023, iar South Eolian Project ar urma să realizeze un parc eolian cu o capacitate de 31,2 MW până la finalul anului 2024. Ambele proiecte sunt în Botoşani, au avizul de racordare la reţea deja emis de Delgaz Grid, companie membră a grupului E.ON România, respon­sabilă pentru gestionarea infra­structurii de distribuţie a energiei din nordul României, realizarea ambelor proiecte presupunând o investiţie de peste 60 de milioane de euro, potrivit estimărilor ZF.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO