Companii

Manitoba face tricouri pentru BAT si Coca-Cola

27.04.2007, 17:02 173

Producatorul de textile Manitoba Tex din Arad estimeaza o cifra de afaceri de aproximativ 10 mil. euro in acest an, in crestere cu 20% fata de 2006, cand firma a realizat vanzari de aproximativ 8 mil. euro.
"Evolutia pozitiva a cifrei de afaceri pentru acest an se datoreaza in mare masura extinderii activitatii companiei noastre pe piata interna prin incheierea de noi contracte de colaborare cu diverse firme multinationale si cu agentii de publicitate ce activeaza in Romania. In acest an am demarat colaborarea cu British American Tobacco Romania si am dezvoltat parteneriatul cu firma Coca-Cola pentru productia si imprimarea de tricori si bluze cu marcile acestor companii", a declarat pentru ZF Transilvania Sorin Scheuleac, sales manager al Manitoba Tex. Ponderea exportului reprezinta 95%, din totalul cifrei de afaceri al companiei.
Deocamdata comercializarea marfurilor pe piata interna se face exclusiv prin intermediul magazinelor din Arad, conducerea companiei avand ca obiectiv extinderea vanzarilor pe plan intern.
"In prezent avem incheiate contracte de colaborare cu retelele de magazine Carrefour si dorim ca pana la sfarsitul acestui an sa finalizam parteneriatele cu Metro si Selgros si sa demaram activitatea de vanzare online a produselor noastre", declara Sorin Scheuleac.
Partenerii externi de afaceri ai companiei sunt firmele Bitburger Bier si Hofbrauhaus HB-bier din Germania, Coca-Cola, British American Tobacco Romania, dar si companii din Anglia, Franta, Elvetia si Austria.
In 2006 firma a investit aproximativ 1,5 mil. euro pentru construirea unui nou depozit cu suprafata de 5.400 mp in vecinatatea actualului sediu din Arad si in achizitionarea de masini pentru imprimat in vederea cresterii productivitatii firmei.
"Am decis sa extindem centrul nostru logistic prin construirea acestui depozit, luand in considerare normele de spatiu impuse de Uniunea Europeana, constructia urmand sa fie data in functiune pana la sfarsitul lunii mai 2007", spune Sorin Scheuleac.
Compania Manitoba Tex S. a fost infiintata in anul 1994, avand ca principal domeniu de activitate fabricarea si imprimarea articolelor de imbracaminte, si face parte din Manitoba Group.
Actionariatul grupului este detinut in proportie de 100% de omul de afaceri german Harald Wester, din grup facand parte si compania Manitoba Print cu activitati de imprimare a confectiilor textile.
Numarul de angajati ai Manitoba Tex in momentul de fata este de 170 de persoane. Cifra de afaceri inregistrata de Manitoba Group in 2006 a fost de 15 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO