Companii

„Manhattan“ de Bucureşti. Parcul Herăstrău şi Satul Francez atrag tranzacţii imobiliare de peste 400 mil. euro şi noi achiziţii în plină pandemie

În zona Aviaţiei - N. Caramfil - Şerbănescu se află în construcţie aproximativ 350 de apartamente, cele mai importante proiecte fiind Aviaţiei Park şi One Herăstrău Towers

În zona Aviaţiei - N. Caramfil - Şerbănescu se află în construcţie aproximativ 350 de apartamente, cele mai importante proiecte fiind Aviaţiei Park şi One Herăstrău Towers

Autor: Bogdan Alecu

29.07.2020, 00:08 3400

Zona Herăstrău - Satul Francez din nordul Capitalei este una dintre cele mai exclusiviste, unde preţurile apartamentelor „obişnuite“ sunt de peste 500.000 de euro, iar multe sunt la peste 3-4 mil. euro.

Zona din jurul Satului Francez continuă să atra­gă noi dezvoltări imobi­lia­re datorită proximităţii faţă de polul de birouri din zona Aviaţiei, dar şi faţă de clu­burile şi restaurantele exclusiviste din jurul Parcului Herăstrău.

„Principalul atu e reprezentat de par­cul şi lacul Herăstrău, cel mai mare din Bucureşti, şi de apropierea de lacul Flo­reasca. Acestea formează unul din­tre cele mai mari ansambluri parc-lac din Europa. Zona se află în proximi­ta­tea celor două aeroporturi, ceea ce este un alt avantaj. Aceasta a fost şi va rămâne o zonă exclusivistă, cu potenţial. Dacă ne uităm la aglomeraţia de companii şi corporaţii care îşi desfăşoară activitatea în această zonă, înţelegem că nu există su­ficiente opţiuni pe segmentul rezi­denţial aici pentru aceşti oameni“, a explicat Beatrice Dumitraşcu, VP Resi­dential Division în cadrul dezvolta­to­rului imobiliar One United Properties.

Într-una din cele mai recente tran­zac­ţii care au vizat zona Herăstrău, Bogdan Dragomir, fiul lui Dumitru Dragomir, fostul preşedinte al Ligii Pro­fe­sioniste de Fotbal din România, a cum­părat un bloc de la Alexandrion, cel mai ma­re producător de băuturi spir­toase de pe piaţa locală. Suma plă­tită a fost de circa 2 milioane de euro pen­tru o clădire de 2.000 mp suprafaţă totală pe care vrea s-o transforme în spaţii de birouri. El are în plan o inves­tiţie de 9-10 mil. euro.

„În zona Satul Francez s-au dezvol­tat în ultimul deceniu proiecte reziden­ţiale însumând peste 600 de aparta­men­te, în timp ce acum în zonă sunt în con-strucţie proiecte cu peste 300 de locu­in­ţe. De asemenea, există mai multe pro­iec­te aflate în diferite etape de pla­ni­fi­ca­re, care ar urma să pună pe piaţă în Sa­tul Fran­cez până la 300 de noi apar­ta­mente în următorii trei ani“, explică Ionuţ Nicolescu, partener al companiei de con­sultanţă imobiliară SVN România.

Potrivit datelor SVN România, în me­die, lunar se tranzacţionează câteva zeci de locuinţe în Satul Francez, inclu­zând şi revânzările, valoarea medie a unei tranzacţii fiind de 400.000 de euro plus TVA (19%). Preţurile medii sunt de aproximativ 2.500 de euro pe metrul pătrat util, acestea având în ultimele 12 luni o evoluţie similară cu cea înre­gis­tra­tă pe alte segmente ale pieţei rezi­denţiale bucureştene. Astfel, ţinând cont de cele 600 de apartamente con­strui­te, alături de celelalte 300 aflate în dife­rite stadii, valoarea imobiliară a noi­lor proiecte rezidenţiale construite în ultimul deceniu şi aflate acum în construcţie este de circa 430 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO