Caută doar în titlu
Companii

Managerii estimează scăderea activităţii din construcţii, comerţ şi servicii din ianuarie până în martie, în paralel cu creşterea preţurilor

Managerii estimează pentru perioada ianuarie-martie stabilitate în industria prelucrătoare, atât din punct de vedere al activităţii, cât şi al numărului de salariaţi, în paralel cu creşterea moderată a preţurilor în industria prelucrătoare, construcţii şi comerţul cu amănuntul, arată datele publicate de INS.

Potrivit anchetei de conjunctură din luna ianuarie 2021, managerii din industria prelucrătoare au declarat că preconizează pentru următoarele trei luni relativă stabilitate a volumului producţiei (sold conjunctural  0%). Pentru activitatea de fabricare a autovehiculelor de transport rutier, a remorcilor şi semiremorcilor se va înregistra creştere (sold conjunctural +25%).

De asemenea, numărul de salariaţi rămâne stabil, soldul conjunctural fiind de -4%, în timp ce pentru preţurile produselor industriale se prognozează creştere moderată în următoarele trei luni (sold conjunctural +9%).

Pe zona de construcţii, activitatea va scădea în următoarele trei luni (sold conjunctural -15%), iar managerii estimează scădere moderată a numărului de salariaţi (sold conjunctural -6%).

În ceea ce priveşte preţurile lucrărilor de construcţii acetea vor avea o creştere moderată (sold conjunctural +10%).

În sectorul comerţ cu amănuntul, managerii au estimat pentru următoarele trei luni tendinţă de scădere moderată a activităţii economice (sold conjunctural -7%). Volumul comenzilor adresate furnizorilor de mărfuri de către unităţile comerciale va înregistra relativă stabilitate (sold conjunctural +3%).

Angajatorii prognozează şi creşterea moderată a numărului de salariaţi (sold conjunctural +11%), dar şi a preţurilor de vânzare cu amănuntul (sold conjunctural +13%).

Conform estimărilor din luna ianuarie, cererea de servicii (cifra de afaceri) va cunoaşte scădere moderată până în martie (sold conjunctural -15%). În sectorul de servicii se estimează relativă stabilitate a numărului de salariaţi (sold conjunctural -3%).  Conform opiniei managerilor, preţurile de vânzare sau de facturare ale prestaţiilor vor avea tendinţă de relativă stabilitate (sold conjunctural +3%).

 

 

 
Companii - care are si subcategorii
AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.