Companii

Managerii estimează creşterea activităţii şi a preţurilor în industria prelucrătoare, construcţii şi comerţul cu amănuntul în perioada mai-iulie, în paralel cu creşterea moderată a numărului de salariaţi

Managerii estimează creşterea activităţii şi a preţurilor în industria prelucrătoare, construcţii şi comerţul cu amănuntul în perioada mai-iulie, în paralel cu creşterea moderată a numărului de salariaţi, arată datele INS.

De asemenea, prognoza lor indică un avans uşor al activităţii şi al preţurilor în industria prelucrătoare şi servicii.

În cadrul anchetei de conjunctură din luna mai 2021, managerii din industria prelucrătoare preconizează pentru următoarele trei luni creştere moderată a volumului producţiei (sold conjunctural +13%). Pentru activitatea de fabricare a băuturilor se va înregistra creştere accentuată (sold conjunctural  +45%).

Referitor la numărul de salariaţi se estimează relativă stabilitate, soldul conjunctural fiind de 0% pe total industrie prelucrătoare. Pentru preţurile produselor industriale se prognozează creştere moderată în următoarele trei luni (sold conjunctural +13%).

În construcţii, volumul producţiei va creşte până în iulie (sold conjunctural +28%), în paralel cu numărul de salariaţi (sold conjunctural +11%). În ceea ce priveşte preţurile lucrărilor de construcţii se preconizează creştere a acestora (sold conjunctural +31%).

În sectorul comerţ cu amănuntul, managerii au estimat pentru următoarele trei luni tendinţă de creştere a activităţii economice (sold conjunctural +24%). Volumul comenzilor adresate furnizorilor de mărfuri de către unităţile comerciale va înregistra creştere (sold conjunctural +17%).

Angajatorii prognozează pentru următoarele trei luni creştere moderată a numărului de salariaţi (sold conjunctural +14%).  Managerii societăţilor comerciale estimează creştere a preţurilor de vânzare cu amănuntul (sold conjunctural +29%).

Cererea de servicii (cifra de afaceri) va cunoaşte  de asemenea o creştere moderată (sold conjunctural +13%), ca şi numărul de salariaţi (sold conjunctural 10%).  Conform opiniei managerilor, preţurile de vânzare sau de facturare ale prestaţiilor vor avea tendinţă de creştere moderată (sold conjunctural +7%).

Companii - care are si subcategorii
AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.