Companii

Managerii estimează creşterea activităţii în construcţii şi comerţ, în perioada aprilie-iunie, în paralel cu creşterea preţurilor în cele două sectoare. Numărul de salariaţi din industrie şi servicii rămâne stabil

Managerii estimează pentru perioada aprilie-iunie o creştere a activităţii în construcţii şi comerţ, în paralel cu creşterea preţurilor în cele două sectoare, în timp numărul de salariaţi din industrie şi servicii va rămâne relativ stabil, arată datele anchetei conjuncturale din luna aprilie transmise miercuri de Institutul Naţional de Statistică.

La nivelul industrie prelucrătoare, managerii preconizează pentru următoarele trei luni creştere moderată a volumului producţiei (sold conjunctural plus 10%). Pentru activitatea de fabricare a băuturilor se va înregistra creştere accentuată (sold conjunctural  plus 40%), în timp ce, pentru activitatea de fabricare a articolelor de îmbrăcăminte se va înregistra scădere (sold conjunctural minus 17%).

Referitor la numărul de salariaţi, managerii estimează relativă stabilitate, soldul conjunctural fiind de minus 1% pe total industrie prelucrătoare.

Pentru preţurile produselor industriale se prognozează creştere moderată în următoarele trei luni (sold conjunctural plus 13%).

“Soldul conjunctural indică percepţia managerilor întreprinderilor asupra dinamicii unui fenomen care nu trebuie confundată cu ritmul creşterii sau scăderii oricărui indicator statistic produs de INS. Soldul conjunctural procentual este obţinut ca diferenţă între procentajul managerilor care au ales varianta pozitivă a fenomenului şi procentajul celor care au indicat varianta negativă”, precizează INS.

În sectorul construcţiilor, potrivit estimărilor din luna aprilie 2021, activitatea va înregistra o creştere a volumului producţiei (sold conjunctural plus 28%), în următoarele trei luni, în paralel cu creşterea preţurilor lucrărilor de construcţii (sold conjunctural  plus 20%) şi cu creşterea moderată a numărului de salariaţi (sold conjunctural Ă9%).

Pentru comerţul cu amănuntul, managerii au estimat pentru următoarele trei luni, tendinţă de creştere a activităţii economice (sold conjunctural plus 16%), în timp ce volumul comenzilor adresate furnizorilor de mărfuri de către unităţile comerciale va înregistra creştere moderată (sold conjunctural plus 12%), la fel şi preţurilor de vânzare cu amănuntul (sold conjunctural plus 29%).

Totodată, angajatorii din sector prognozează creştere moderată a numărului de salariaţi (sold conjunctural  plus 11%).

Conform estimărilor din luna aprilie 2021, cererea de servicii (cifra de afaceri) va cunoaşte scădere moderată în următoarele trei luni (sold conjunctural minus 6%). În sectorul de servicii se estimează relativă stabilitate a numărului de salariaţi (sold conjunctural 0%).

Conform opiniei managerilor, preţurile de vânzare sau de facturare ale prestaţiilor vor avea tendinţă de relativă stabilitate (sold conjunctural  plus 3%).


 

Companii - care are si subcategorii
AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.