Companii

Mallurile şi furnizorii ar putea deveni acţionari în librăriile Diverta

Mallurile şi furnizorii ar putea deveni acţionari în librăriile Diverta

Autor: Mirabela Tiron

29.05.2011, 23:42 715

Lanţul de librării Diverta, înregistrat pe firma Pro ExpressRetail, aflată în insolvenţă, a depus la sfârşitul săptămâniitrecute planul de reorganizare întins pe 19 luni, care prevedecontinuarea activităţii şi conversia în acţiuni a datoriilorcreditorilor chirografari speciali, plan care aşteaptă votulcreditorilor în maximum 30 de zile.

Compania, controlată de omul de afaceri Octavian Radu(desen), îşi mai propune în planul de reorganizare săachite datoriile către creditorii garantaţi, cele către bugetul destat, şi parţial datoriile către salariaţi.

În tabelul preliminar al creditorilor, publicat de Casa deInsolvenţă Transilvania, se face referire la patru tipuri decreditori: cei cu creanţe garantate, unde se regăsesc Alpha Bank,Piraeus, cei cu creanţe salariale, cei cu creanţe bugetare, dar şicu creanţe chirografare precum Bucureşti Mall din Vitan sau AFIPalace Cotroceni, dar şi furnizori ca Audio Visual România, AraToys, Cat Music, Ideea Music şi alţii.

Pentru creditorii chirografari speciali achitarea datoriilor seva face prin conversia lor în acţiuni, potrivit Casei de InsolvenţăTransilvania, care nu a menţionat însă cine sunt creditorii carevor primi acţiuni şi nici pachetul pe care aceştia l-ar puteaprimi.

"Planul de reorganizare a fost deja discutat cu principaliicreditori ai companiei şi are toate şansele de aprobare", a spusAndreea Anghelof, senior partner al Casei de InsolvenţăTransilvania, administratorul judiciar al librăriilor. Pro ExpressRetail a finalizat anul trecut cu o cifră de afaceri de 21 mil.euro, iar pentru anul acesta estimează 19 mil. euro. În prezent,Diverta operează 47 de magazine în 32 de oraşe, cu o suprafaţă deretail de 19.500 mp şi cu 375 de angajaţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO