Companii

Mallurile s-au redeschis, dar fără cinema şi cu limită de acces. Chiriaşii se aşteaptă la scăderea afacerilor cu 30%. „Este posibil să vedem cozi la intrarea în centrele comerciale.“

Mallurile s-au redeschis, dar fără cinema şi cu...

Autor: Bogdan Alecu

16.06.2020, 00:08 970

Închiderea centrelor comerciale a determinat chiriaşii din retail să-şi revizuiască aşteptările privind cifra de afaceri estimată pentru acest an, 45% dintre ei aşteptându-se la o scădere de peste 30%, iar 39% la o scădere de până la 30%.

Marile malluri au anunţat investiţii de până la jumătate de milion de euro în noi sisteme şi măsuri de siguranţă pentru a nu permite răspândirea noului coronavirus, în contextul în care ieri a fost prima zi de deschidere a acestora după starea de urgenţă instituită în a doua parte a lunii martie.

Retailerii de produse nealimentare au fost printre cei mai afectaţi de măsurile luate în timpul stării de urgenţă pentru prevenirea răspândirii coronavirusului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO