Companii

Mall Alba isi mareste suprafata inchiriabila la 15.000 mp

29.01.2007, 13:43 240

Dezvoltatorii centrului comercial Mall Alba, ridicat de o firma controlata de trei oameni de afaceri din Alba Iulia, vor extinde suprafata inchiriabila cu 3.000 de metri patrati, pe fondul ritmului sustinut de precontractare a spatiilor comerciale.
"Am hotarat largirea suprafetei inchiriabile a mall-ului incurajati de ritmul sustinut de preinchiriere. Pana in prezent au fost semnate precontracte pentru 70-80% din suprafata, insemnand circa 9.000 de metri patrati. Valoarea investitiei se va ridica la circa 13-14 milioane de euro", a declarat pentru ZF Dorin Mateiu, unul dintre actionarii societatii dezvoltatoare - Mall Alba.
Principalii chiriasi ai mall-ului sunt lantul de supermarketuri Spar, retailerii de electronice si electrocasnice Altex si Flanco sau magazinele de imbracaminte Kenvelo, Bigotti sau Cavaliere, potrivit informatiilor oferite de reprezentantii companiei Cushman & Wakefield Consulting Activ, agentul proiectului.
Finantarea proiectului este asigurata in proportie de 75% dintr-un credit bancar, restul investitiei provenind din surse proprii. Mall Alba este dezvoltat pe un teren concesionat de la Primaria locala, iar inaugurarea este programata pentru luna septembrie a acestui an.
Centrele comerciale au intrat puternic spre sfarsitul anului trecut in atentia investitorilor, acest segment al pietei imobiliare furnizand tranzactiile cele mai spectaculoase din piata.
"Am purtat discutii cu mai multi investitori dar nu am avut nicio oferta concreta. O eventuala vanzare poate fi luata in calcul in functie de ofertele pe care le primim", a mai spus Mateiu.
Una dintre cele mai spectaculoase tranzactii realizate anul trecut pe piata locala a fost cumpararea pentru a treia oara a complexului City Mall din Bucuresti pentru circa 100 de milioane de euro. Tranzactiile insa nu au ocolit nici restul tarii, britanicii de la North Real Estate Opportunities facandu-si intrarea pe piata locala prin achizitia European Retail Park din Sibiu, pentru 83 de milioane de euro.
Cea mai mare tranzactie a avut loc tot in provincie si tot in Ardeal, unde austriecii de la Immoeast au achizitionat proiectul Polus Center pentru care vor plati 210 milioane de euro.
Principalii actionari ai Mall Alba sunt Dorin Mateiu si Dorel Tamas, care detin participatii egale - cate 40% din companie, un al treilea asociat fiind Ioan Strajan, care detine celelalte 20%, potrivit datelor de la Registrul Comertului.


Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO