Companii

Majoritatea analiştilor CFA nu vad schimbări in mediul de business din România

Autor: Mihaela Claudia Medrega

04.03.2012, 17:18 125

Majoritatea analiştilor CFA România (asociaţia profesională a analiştilor financiari certificaţi internaţional) se aşteaptă la deteriorarea condiţiilor macroeconomice globale în următoarele 12 luni, dar mai mult de jumătate dintre respondenţii la sondaj anticipează menţinerea condiţiilor de afaceri în România.

Un procent de 60% dintre analişti se aşteaptă să rămână la fel condiţiile de afaceri în România, în timp ce 25% prognozează înrăutăţirea acestora. Doar 15% dintre respondenţi se aşteaptă ca mediul de afaceri din România să se îmbunătăţească.

În ceea ce priveşte condiţiile macroeconomice globale, 80% dintre analiştii estimează o înrăutăţire şi nimeni nu vede posibilă îmbunătăţirea situaţiei.

Pentru sondajul din februarie 2012, valoarea indicatorului de încredere macroeconomică a fost de 36,3, valoare în uşoară scădere faţă de luna anterioară.Indicatorul condiţiilor curente a fost de 27,5, iar indicatorul aşteptărilor a înregistrat valorea de 40,6.

CFA România reuneşte peste 130 de specialişti din domeniul financiar.La sondaj au luat parte membrii CFA, dar şi candidaţi la nivelul II şi III al examenelor CFA.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO