Companii

Mainetti construieste a doua fabrica de umerase la Sibiu

06.05.2005, 19:38 912

Mainetti Romania, companie producatoare de umerase pentru industria confectiilor, intentioneaza anul acesta sa construiasca a doua fabrica la Sibiu. Reprezentantii firmei nu au dorit sa faca publice sumele alocate pentru acest proiect, investitia fiind inca in stadiul de studii de fezabilitate, dar au estimat finalizarea constructiei pana in 2006.

In acest moment, Mainetti Romania detine o fabrica la Sibiu, unde lucreaza 164 de angajati. Adrian Raulea, sales manager Mainetti Romania, spune ca volumul vanzarilor pe 2004 a fost de 20 milioane de unitati, cifra de afaceri realizata ajungand la 4 mil. euro, cu 54% mai mult decat in anul anterior.

El a mai spus ca pentru 2005 se estimeaza un volum de vanzare de 30 de milioane de umerase, fara a preciza suma.

"Din 2002, Mainetti Romania a cunoscut un proces rapid de dezvoltare a productiei locale, vanzarile dublandu-se de la un an la altul. Producem umerase speciale, imbracate in catifea, umerase de lemn si o noua gama destinata caselor de moda. Clientii nostri sunt si brandurile romanesti si producatori romani care fac export, cum sunt Secuiana, Steilmann Bucuresti si Guara din Cluj", a mai spus Raulea.

Mainetti Romania a fost infiintata in 1998 si face parte din grupul Mainetti UK. La inceput, umerasele erau importate si distribuite de fabricile din Romania, dupa care, treptat, s-a trecut la producerea lor in tara. "Datorita costurilor de transport mari si volumelor care erau livrate din Marea Britanie in Romania, la sfarsitul anului 2001, Mainetti UK a dezvoltat un nou program prin care oferea aceleasi produse si servicii principalilor clienti, dar mai aproape de unitatile de productie", a mai spus Raulea.

Din totalul productiei, 80% pleaca spre piata din Anglia pentru clienti ca Arcadia, Marks and Spencer, Next, New Look. Incepand cu 2003, Mainetti Romania a intrat si pe pietele Germaniei, Italiei si Spaniei. Grupul detine capacitati de productie pe toate continentele.

transilvania@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO