Companii

Maillis mareste productia la Buftea

18.07.2003, 00:00 19

Producatorul de ambalaje si masini de ambalat cu capital majoritar elen MJ Maillis Romania a instalat o noua linie de productie care va mari capacitatea anuala a fabricii de la Buftea cu 1.400 de tone.
Noile utilaje vor produce folii termocontractibile, iar valoarea investitiei se ridica la 0,5 milioane de euro. Productia va fi destinata atat pietei interne cat si exportului. Compania are trei centre de distributie la  Cluj-Napoca, Timisoara si Iasi.
Producatorul de ambalaje are preconizate pentru acest an investitii in valoare de 2 milioane de euro. Strategia de dezvoltare a Maillis vizeaza oferirea de soluitii de ambalat complexe, adica nu numai ambalaje, ci si utilaje pentru ambalat.
Compania  este lider pe piata autohtona de ambalaje secundare (de exemplu folii extensibile cu care se invelesc baxurile de PET - uri), estimata la 25 - 30 milioane de dolari.
Previziunile conducerii companiei pentru acest an indica vanzari in valoare de 350 miliarde de lei, in crestere cu 45% in lei fata de anul trecut si o crestere similara a profitului, pana la 27 miliarde de lei.
Cresterea rezultatelor financiare pe primul trimestru a fost superioara celei prevazute in bugetul companiei. Cifra de afaceri pe primele trei luni a crescut cu 70%, pana la 76 miliarde de lei, in timp ce profitul a crescut cu 130%, pana la 4,4 miliarde de lei.
Actiunile Maillis sunt listate la categoria a II-a a Bursei de Valori Bucuresti. Pretul a inregistrat in ultimele luni o crestere de aproximativ 25%, pe baza rezultatelor bune ale companiei pe primul trimestru, insa valoarea zilnica a tranzactiilor se mentine redusa. Capitalizarea bursiera a companiei este de 5 milioane de dolari.
La nivel international, grupul M.J. Maillis, care controleaza 81% din actiunile producatorului roman de ambalaje,  a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 310,9 milioane de euro, in crestere cu 14,8 % comparativ cu anul anterior. In afara de Romania si Grecia, grupul mai detine capacitati de productie in Italia, Marea Britanie si Polonia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO