Companii

Mai mulţi exportatori şi investitori locali vizitează Africa pentru noi oportunităţi de afaceri

Mai mulţi exportatori şi investitori locali vizitează...

Autor: Raluca Ghinea

12.11.2012, 11:35 693

"Prin noua misiune economică africană, ca şi prin viitoarele centre private de promovare a exporturilor româneşti în Rusia, China, Turcia, care se doreşte a fi deschise anul viitor, ţara noastră va putea să-şi mărească substanţial comerţul extra-comunitar, ale cărui ritmuri de creştere depăşesc în ultimii trei ani creşterile din spaţiul UE", se arată într-un comunicat al Asociaţiei Naţionale a Exportatorilor şi Importatorilor din România.

Oamenii de afaceri vor vizita ţări precum Senegal, Kenya, Congo, Niger, Ghana şi Maroc pentru întâlniri la nivel de şefi de stat, prim-miniştri, miniştri, reprezentanţi ai mediului de afaceri local din domenii precum prospecţiuni geologice, minerit, energie, agricultură, IT, infrastructură sau turism.

Expoziţia permanentă generală a României în Orientul Mijlociu, deschisă în primăvara anului trecut la Sharjah (Dubai), va fi reînnoită la începutul lunii decembrie oferte noi ale firmelor româneşti din industria uşoară, agro-alimentară, mobilă, construcţii de maşini, electronică şi electrotehnică.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO