Companii

Mai multe zboruri ca în 2019: pe aeroporturile din Băneasa, Oradea, Arad şi Bacău traficul a fost mai mare în iunie faţă de aceeaşi lună din 2019

Datele de la Eurostat arată faptul că luna iunie a înregistrat a doua cea mai mică scădere de la începutul pandemiei în ceea ce priveşte traficul aerian din Europa.

Datele de la Eurostat arată faptul că luna iunie a înregistrat a doua cea mai mică scădere de la începutul pandemiei în ceea ce priveşte traficul aerian din Europa.

Autor: Miruna Diaconu

13.07.2021, 16:30 1084

♦ Transportul aerian a fost cea mai lovită industrie la nivel mondial de efectele pandemiei.

Traficul înregistrat pe aeroporturile din Băneasa - Bucureşti, Oradea, Arad şi Bacău din luna iunie a acestui an a fost mai mare decât cel înregistrat în aceeaşi lună a anului 2019, conform datelor Eurostat. Cele patru aeroporturi sunt singurele din ţară care au înregistrat creşteri faţă de 2019, pe când celelalte aeroporturi doar şi-au diminuat din scăderile înregistrate în ultimul an şi jumătate.

Aeroportul Internaţional Bucureşti Băneasa „Aurel Vlaicu“ a înregistrat în luna iunie o creştere de 13,4% faţă de aceeaşi lună din 2019, anul de referinţă care nu a fost marcat de pandemie. Reprezentanţii aeroportului spun că această creştere se datorează numărului mai mare de curse private înregistrate în iunie. Cu toate acestea, zborurile ce au adus echipele de fotbal pentru campionatul Euro 2020 au aterizat şi pe aeroportul Băneasa, dar ponderea lor în traficul total a fost mică.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO