Companii

Mai mult de jumătate dintre angajaţi şi-ar dori să lucreze pentru actualul angajator din alt oraş sau chiar din altă ţară

Mai mult de jumătate dintre angajaţi şi-ar dori să...

Autor: Mediafax

29.07.2021, 00:01 401

Mai mult de jumătate dintre angajaţi şi-ar dori să lucreze pentru actualul angajator din alt oraş sau chiar din altă ţară, cel puţin temporar. Însă doar unu din cinci angajaţi consideră că ar obţine aprobarea angajatorului să lucreze dintr-o altă ţară. Potrivit celui mai recent sondaj realizat pe platforma BestJobs, mai mult de jumătate dintre angajaţi (57%) au declarat că şi-ar dori să lucreze pentru actualul angajator din alt oraş sau chiar din altă ţară, cel puţin temporar.

În ciuda acestei preferinţe, doar 21,5% sunt de părere că angajatorul le-ar permite acest lucru. Companiile au început să îşi aducă angajaţii la birou în număr din ce în ce mai mare.

Potrivit sondajului, în cazul a peste jumătate dintre respondenţi (51%), angajatorii insistă ca aceştia să muncească preponderent de la birou. Astfel, 56% dintre respondenţii sondajului au spus că în prezent lucrează exclusiv de la birou, în timp ce doar 26% dintre ei îşi desfăşoară activitatea numai de la distanţă. Cu toate acestea, 60% dintre participanţii la sondaj ar prefera să lucreze de acasă cel puţin 3 zile pe săptămână, iar jumătate dintre aceştia şi-ar dori să nu meargă deloc la birou.

Mai mult, din perspectiva lor, lucrul la distanţă deschide noi oportunităţi profesionale: tot mai mulţi angajaţi se văd lucrând de acasă inclusiv pentru companii din străinătate. Astfel, 72% au spus că nu exclud posibilitatea să accepte un job într-o companie din afara ţării, cât timp li se permite să aleagă de unde îşi desfăşoară activitatea. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO