Companii

Macromex va dubla capacitatea fabricii de panificaţie congelată din Câmpia Turzii

Dan Minu­lescu, CEO şi proprietar al Macromex. Foto: Victor Ciupuliga

Dan Minu­lescu, CEO şi proprietar al Macromex. Foto: Victor Ciupuliga

Autor: Mădălina Dediu Panaete

07.08.2014, 00:07 1696

Macromex, cel mai mare distribuitor de produse congelate de pe plan local, intenţionează să dubleze până în anul 2016 capacitatea fabricii de panificaţie congelată din Câmpia Turzii, inaugurată în urmă cu aproape patru ani în parteneriat cu producătorul belgian de produse de panificaţie şi patiserie La Lorraine Bakery Group.

„În momentul de faţă, nu putem prelua contracte noi în­tru­cât lucrăm la capacitate maximă, în patru schimburi. Avem în vedere extinderea fabricii şi dublarea capacităţii de producţie până în 2016“, a declarat pentru ZF Dan Minu­lescu, CEO şi proprietar al Macromex, o companie cu afaceri de peste 100 mil. euro anual pornită în urmă cu 20 de ani.

Businessul La Lorraine România s-a ridicat anul trecut la 32 mil. lei (7,2 mil. euro), în creştere cu 40% comparativ cu anul precedent şi este unul dintre cele mai mari pariuri făcute de omul de afaceri, alături de Edenia - legume şi alte produse congelate şi La Strada - gelaterie. Prin La Lorraine, Macromex a pătruns pe piaţa de panificaţie şi morărit esti­mată la 3 mld. euro, unde liderii sunt Vel Pitar şi Boromir.

Citiţi în continuare pe ZF Corporate:

- detalii despre produsele La Lorraine, reţeaua de distribuţie în România

- investiţia în fabrica din Câmpia Turzii, capacitate, producţie

- planul de investiţii pe următorii trei ani

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO