Companii

Macromex a inchiriat 7.000 mp in Cefin Logistic Park

11.11.2005, 18:10 58

Compania de distributie Macromex Bucuresti a inchiriat o suprafata de 7.000 de metri patrati in cadrul proiectului industrial Cefin Logistic Park, a anuntat compania imobiliara DTZ Echinox, intermediarul tranzactiei.

Reprezentantii companiei nu au publicat valoarea tranzactiei, dar la un pret mediu de 5 euro/mp/luna si o durata de 5-7 ani, contractul de inchiriere s-ar putea ridica la aproximativ 3 milioane de euro.

Cea mai importanta tranzactie de pe piata spatiilor industriale a acestui an a fost cea prin care reteaua de magazine Minimax Discount a preinchiriat un spatiu de 14.000 de metri patrati pentru depozitul sau central in cadrul proiectului logistic Mercury Logistic Park.

Macromex este primul chirias al celei de-a doua faze de dezvoltare a proiectului Cefin, care se intinde pe o suprafata de 32.000 metri patrati.

"Macromex va ocupa peste 20% din suprafata depozitului care a fost construit conform standardelor cerintelor chiriasului si va investi inca 1 milion de euro in echipament de depozit, incluzand un sistem de management al stocurilor de inalta performanta", au precizat reprezentantii DTZ Echinox.

Dezvoltatorii proiectului se asteapta ca a doua faza sa fie inchiriata in intregime pana la sfarsitul anului, iar lucrarile de constructie la cea de-a treia faza a proiectului, cu o suprafata de 25.000 mp, vor fi finalizate in trimestrul al III-lea al anului 2007.

Macromex va inregistra o cifra de afaceri de 105 milioane de euro anul acesta, potrivit propriilor estimari. Compania bucuresteana de distributie activeaza si in domeniul productiei alimentelor, prin fabrica de mezeluri Comnica Oradea, pe care a achizitionat-o in 2003.

In a doua jumatate a anului trecut, fondul de investitii austriac Europolis s-a implicat in dezvoltarea proiectului industrial al Cefin. Tranzactia dintre Europolis si Cefin a implicat mai intai cumpararea de catre grupul austriac a companiei care dezvolta proiectul Cefin Logistic Park, care se afla la momentul respectiv in prima faza de dezvoltare. Etapele ulterioare urmau sa fie finantate din fonduri asigurate de Europolis.

La finalizarea proiectului, Cefin Logistic Park ar urma sa fie compus din spatii de depozitare ce totalizeaza aproximativ 150.000 de metri patrati. Suprafata pe care se va desfasura proiectul este de peste 300.000 mp. Valoarea proiectului este estimata la circa 70 milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO