Companii

Lupta pentru mediu. România trebuie să reducă cel puţin 75% din totalul deşeurilor care ajung în depozitele ecologice până în 2025

Marcela Predescu, adminis­tra­to­rul FIN-ECO SA, companie care deţine un depozit ecologic zonal în Braşov, susţine că se urmează toate dispoziţiile legale pen­tru ca România să reducă cel puţin 75% din totalul de­şeurilor care ajung în de­po­zitele ecologice până în 2025.

„Normalitatea înseamnă colectare selectivă, reciclare, re­uti­lizare şi cât mai puţin depo­zi­tare. Urmăm dispoziţiile legale, unde se prevede că România trebuie să reducă cel puţin 75% din totalul deşeurilor care ajung în de­pozite până în 2025. Pentru a se atinge acest scop, este nevoie de un efort comun din partea autorităţilor lo­cale, a cetăţenilor şi a companiilor. Cred că eforturile în ceea ce priveşte colectarea selectivă trebuie făcute la nivel naţional şi întărite la nivel local. Trebuie să învăţăm să ge­ne­răm mai puţin gu­noi, iar ceea ce poate fi re­ci­clat sau re­folosit să fie reinte­grat în pro­cesul de produc­ţie“, a de­clarat aceasta în cadrul emi­siunii online de business ZF Live.

Deşeurile care nu pot fi reutilizate sau reciclate sunt potrivite pentru ardere în scopul obţinerii de căldură şi electricitate, iar acest lucru, după spusele Marcelei Predescu, ar duce la o rată foarte mică de depozitare a deşeurilor şi la o cantitate foarte mare de deşeuri trimise în producţie prin reciclare.

 

 

Citește continuarea pe zfcorporate.ro

Companii - care are si subcategorii
AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.