Companii

Lucuţ, Unicarm: Se simte încă o putere de cumpărare scăzută

Vasile Lucuţ

Vasile Lucuţ

Autor: Mădălina Dediu Panaete

26.08.2016, 00:07 1308

Vasile Lucuţ, care deţine producătorul de carne şi lactate Unicarm din Satu Mare, crede că efectele pozitive ale reducerii TVA la alimente, cumulate cu cele ale creşterii salariilor şi reducerea CAS se vor menţine în continuare, însă vede încă o putere de cumpărare scăzută a românilor.

„Reducerea TVA la alimente la 9%ne-a ajutat şi ne ajută în continuare, compensează puterea de cumpărare încă redusă. Statisticile arată o creştere a PIB-ului, dar puterea de cumpărare este încă scăzută. Măsura reducerii TVA ne-a ajutat enorm şi, deşi nu am crescut foarte mult, reuşim să ne menţinem businessul“, a spus antreprenorul, care şi-a concentrat activitatea în zona de nord a ţării, având şi circa 100 de magazine.

În primul semestru, compania a avut afaceri mai mari cu circa 5% faţă de perioada similară a anului trecut. Unicarm, cu afaceri de 645 mil. lei anul trecut (145 mil. euro), este activă în producţia de carne şi produse din carne, în cea de lactate şi îngheţată, dar şi de pâine. Carnea reprezintă 60% din vânzările producătorului, în timp ce restul este acoperit de celelalte segmente.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO