Companii

Lucrările la încă 43 de kilometri din autostrada Orăştie-Sibiu iau startul în prag de iarnă

Lucrările la încă 43 de kilometri din autostrada Orăştie-Sibiu iau startul în prag de iarnă

Foto: Silviu Matei

Autor: Andreea Mioara Neferu

15.11.2011, 13:22 1384

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România a anunţat că au fost deschise şantierele pe 43 de kilometri din Autostrada Orăştie-Sibiu.

Astfel, austriecii de la Strabag au dat drumul lucrărilor pe primul lot al acestei autostrăzi, cu o lungime de 24,1 de kilometri, în valoare de 551 milioane de lei (131,1 milioane de euro), în timp ce Straco Grup, companie controlată fraţii Alexandru şi Traian Horpos, alături de italienii de la Studio Corona, au demarat lucrările la cel de-al doilea lot, cu o lungime de 19,8 kilometri. Valoarea contractului în acest ultim caz se ridică la 377,8 milioane de lei (90 de milioane de euro).

Ambele tronsoane ar urma să fie finalizate în 2013, iar finanţarea va veni în proporţie de 85% de la Uniunea Europeană, restul fiind bani de la bugetul de stat.

La finalul lunii octombrie, a fost dat startul lucrărilor şi pe autostrăzile Nădlac-Arad, Timişoara-Lugoj (lotul 1) şi Orăştie-Sibiu (lotul 4), cu o lungime de 65 de kilometri şi o valoare de 450 de milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO