Companii

Lucian Marinescu, hotelul Intercontinental: Va trece şi această pandemie, dar problema cea mai mare va ţine de forţa de muncă, cu cine vom face treaba. Pentru 2021 ne aşteptăm la o scădere cu 60% a afacerilor, faţă de 2019. În 2020 am avut încasări mai mici cu 80%

Compania care administrează hotelul de cinci stele din Bucureşti a încheiat anul trecut cu venituri mai mici cu 80% faţă de anul precedent.

Compania care administrează hotelul de cinci stele din Bucureşti a încheiat anul trecut cu venituri mai mici cu 80% faţă de anul precedent.

Autor: Miruna Diaconu

15.10.2021, 19:00 333

♦ Compania care administrează hotelul de cinci stele din Bucureşti a încheiat 2020 cu venituri mai mici cu 80% faţă de anul precedent, însă, pentru anul acesta Lucian Marinescu estimează o scădere de 60% faţă de nivelul înregistrat în 2019.

Lucian Marinescu, membru al Consiliului de Administraţie în Compania Hotelieră Intercontinental, care administrează hotelul cu acelaşi nume din Bucureşti, spune că după diminuarea efectelor pandemiei se va instala o criză puternică în HoReCa şi anume aceea de personal.

După primul val al pandemiei, când activitatea din HoReCa a fost restrânsă, mulţi proprietari de restaurante şi hoteluri au fost puşi în situaţia de a renunţa la personal, însă, cu revenirea totală a activităţii se vor confrunta cu multă treabă şi puţini oameni.

„Odată ce clienţii vor reveni, va trece şi această pan­demie, problema cea mai mare va fi cu cine să facem treaba. Să aduci forţă de muncă din Asia e o soluţie, dar cu aceste variaţii de activitate care pot apărea foarte brusc e greu să îţi iei astfel de angajamente. Lumea caută soluţii de externalizare, să aducă oameni atunci când au treabă, să găsească furnizori de leasing de personal sau astfel de companii, dar nici acelea nu mai au oameni, deci şi acolo începe să fie problematic“, explică pentru ZF Lucian Marinescu, membru CA Intercontinental.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO