Companii

Lucian Boronea, Accent Travel: Războiul din Israel a perturbat mai mult zona de business travel şi leisure decât cel din Ucraina. Israelul este una dintre cele mai importante ţări sursă pentru turismul din România, în special pentru Bucureşti.

Lucian Boronea, CEO al agenţiei de turism Accent Travel

Lucian Boronea, CEO al agenţiei de turism Accent Travel

Autor: Miruna Diaconu

21.12.2023, 17:00 73

♦ Anul acesta, agenţia de turism va încheia cu un volum de vânzări de circa 34 milioane euro, în creştere faţă de anul trecut, când volumul a fost peste 27 milioane euro.

Lucian Boronea, CEO al agenţiei de turism Accent Travel, spune că impactul răz­boiului din Israel a fost mai mare pentru pia­ţa turistică locală decât au fost efectele răz­­boiului din Ucraina, desfăşurat la graniţe­le Ro­mâ­niei, principalul motiv fiind că Israe­lul re­prezintă una dintre cele mai importante ţări din care veneau turiştii străini în România.

„Războiul din Israel a perturbat mai mult zona de business travel şi leisure decât cel din Ucraina. Israelul este una dintre cele mai importante ţări sursă pentru turismul din România, în special pentru Bucureşti, iar ma­nifestaţiile şi revoltele din unele oraşe euro­pene, precum Paris, Bruxelles sau Londra, au ridicat gradul de alertă al călăto­rilor şi au condus la anularea sau amânarea unor deplasări“, spune Lucian Boronea.

În pofida unui an an nelipsit de provocări pentru turism şi economie în general, în 2023 s-a resimţit o revigorare a turismului de busi­ness. Companiile au reluat deplasările în interes de muncă şi au crescut şi bugetele pentru evenimente.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO