Companii

Lovitură de teatru: Ministerul Agriculturii nici nu a sesizat CSAT în ceea ce priveşte tranzacţia din Insula Mare a Brăilei, care va ajunge la un grup arab. 5% din producţia de porumb a României depinde de un alt proprietar

Lovitură de teatru: Ministerul Agriculturii nici nu a...

Autor: Roana Rotaru

04.07.2018, 00:07 6264

Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) nu a fost sesizat în ceea ce priveşte vânzarea fermei de cereale Agricost către arabii de la Al Dahra, potrivit reprezen­tanţilor instituţiei, care spun că vânzarea Agricost nu a fost înscrisă pe ordinea de zi a CSAT.  

Producătorul agricol Agricost exploatează în Insula Mare a Brăilei o suprafaţă de 55.639 hectare de teren, aren­dat pe 20 de ani de la Agenţia Domeniilor Statului (ADS), ceea ce reprezintă circa 0,6% din suprafaţă totală de teren arabil a României.

Ca nivel de producţie, la o medie de 12 tone de porumb la hectar, dublă faţă de media naţională pe baza calităţii te­re­nului, producţia din Insula Mare ar însemna 700.000 tone de porumb, adică 5% din producţia de porumb a României, dacă ar fi cultivată toată cu această cultură. 

„Analiza unei tematici de această natură într-o şedinţă a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării implică respec­ta­rea unor condiţii de fond şi procedurale (...) Precizăm că, în situaţia în care aceste exigenţe legale nu sunt îndeplinite, în principal, de către instituţia cu responsabilităţi în domeniu, în cazul de faţă, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, tematica respectivă nu va fi înscrisă pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Suprem de Apărare a Ţării“, a răspuns CSAT la întrebarea ZF dacă această tranzacţie a fost sau nu discutată în cadrul instituţiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO