Companii

Lovitură pentru sistemul privat de sănătate. Ministrul finanţelor acuză decontări duble şi anunţă controale pe piaţa de 6,5 mld. lei a serviciilor private de sănătate

Eugen Teodorovici, ministrul Finanţelor

Eugen Teodorovici, ministrul Finanţelor

Autor: Georgiana Mihalache

28.11.2018, 00:07 2477

Ministrul finanţelor Eugen Teodorovici acuză struc­tura pe care este organizat sistemul privat de sănătate prin care operatorii care oferă abonamente medicale realizează şi investigaţiile medicale în acelaşi timp şi vrea ca jucătorii din privat să aleagă între a oferi abonamente şi asigurări sau servicii medicale.

„Cel care emite aceste asigurări de sănătate nu poate să şi presteze. Au abonamente medicale, nici măcar asigu­rări. Pot să opteze pentru una sau alta. Este o chestiune de prin­ci­piu. Dacă tu eşti cel care asigură, cum poţi să fii şi cel care pres­tează? Şi în zona auto, cei care asigură repară şi ma­şi­na? Nu merge pentru că e un posibil conflict de inte­re­se în­tre cele două“, a spus Eugen Teodorovici, citat de Mediafax.

Istoric, în România s-au dezvoltat abonamentele me­di­cale de sănătate care au contribuit şi la dezvoltarea pie­ţei ser­viciilor medicale private, iar în prezent sunt circa 1,5 mi­lioane de abonamente potrivit datelor jucătorilor din piaţă.

Între timp, au apărut şi asigurările de sănătate, care delimitează companiile care oferă astfel de servicii de cele care le prestează.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO